Kézilabda kupa

Siófok KC: Herczeg Lili és Sirián Szederke a fedélzeten

– A Siófok megkeresése után úgy éreztem, hogy ezzel a lehetőséggel élnem kell. Az új közeg nem lesz ismeretlen a számomra, hiszen kis túlzással Balaton-parti lány vagyok. Pastrovics Melindát már régóta ismerem, a közös munkát már nagyon várom. Kimondottan tetszett az a koncepció, melyet a szakmai stáb vázolt, így boldogan mondtam igent.  Stabil és megbízható kapussá szeretnék válni. Azért fogok dolgozni nap, mint nap, hogy megálljam a helyem, és hasznos tagja legyek új csapatomnak – fogalmazott Herczeg Lili, a klub lendő új kapusa.

A még mindig csak 20 esztendős kapuvédő a Kecel KC-ban hívta fel magára a figyelmet. 2015-től a NEKA igazolt kézilabdázójaként járta végig a korosztályos ranglétrát. A 2018/19. évi szezonban kölcsönben, pontosabban kettős játéken- gedéllyel került Mosonmagyaróvárra, ahol debütált az NB I-ben. Végül az MKC 2019 nyarán meg is szerezte a fiatal hálóőrt. A magyar női junior válogatott tagjaként 2019-ben megnyerte a győri korosztályos Európa-bajnokságot. A siker- ben Herczeg Lili korosztályának kiemelkedő tehetségeként elévülhetetlen szere- pet vállalt, a torna során négy mérkőzésen is a mezőny legjobbjának választot- ták. 


– ​Danyi Gábor Győrben és az utánpótlás-válogatottaknál is az edzőm vot. Ő keresett meg, jól ismerjük egymást, ez volt az egyik fő motiváció. A másik a személyes fejlődés lehetősége, hiszen úgy érzem, hogy még nem hoztam ki ma- gamból mindent. Látva a koncepciót, a célt és az elképzelést, úgy éreztem, hogy Siófokon minden adott ahhoz, hogy ezt megtegyem – nyilatkozta Sirián Szederke a szerződés aláírása után.

​A 26 esztendő, 172 cm magas beálló a Győri Audi ETO KC utánpótlásában nevelkedett, és kulcsembere volt 2013-ban az Európa-bajnoki ezüstérmet szerző U19-es válogatottnak. Tagja volt a 2013-ban és 2014-ben Bajnokok Ligája győzelmet ünneplő ETO-nak. Később a DVSC-t választotta. A 2014/15-ös szezont szinte teljes egészében ki kellett hagynia egy térdsérülés miatt, de sikerült újra felépítenie magát. Ez olyannyira jól sikerült, hogy 2017-ben válogatott meghívót kapott, és debütált a nemzeti csapatban. A 2018/19-es szezontól két éven át a Dunaújvárosi KKA-t erősítette, mielőtt Mosonmagyaróvárra szerződött.

Forrás: Siófok KC honlap – Fotó: Cseh Péter / dehir.hu / mkcse.hu

 

2021-03-05

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk