Kézilabda kupa

Simon Petra visszatér a Ferencvároshoz

Az U17-es Európa-bajnok és U18-as világbajnoki bronzérmes Simon Petra a 2021-2022. évi idény végén a Magyar Kupa döntőjében mutatta meg először kivételes tehetségét a nagyközönségnek, amikor bátor játékkal vette ki a részét a Győr legyőzéséből. Ezt követően 2022 nyarán a klub hosszútávú szerződést kö- tött vele, egyúttal a fejlődés, a fokozatosság és a rendszeres játéklehetőség ér- dekében kölcsön adta az MTK Budapestnek. A fiatal játékos remekül teljesített pályafutása első teljes élvonalbeli idényében: 19 bajnoki mérkőzésen 80 gólt szerzett, és ezzel a K&H Ligát nyolcadik helyen záró csapat második legered- ményesebb játékosa lett.

 – Egyelőre nincs bennem drukk vagy izgalom, de biztos vagyok benne, hogy ha egy hónap múlva kérdezed ugyanezt, akkor már másképp érzek majd… – mondta nevetve Simon Petra. – Jelenleg a junior Európa-bajnokságra koncent- rálok, és arra, hogy minden rendben legyen a testemmel, hogy minél jobban teljesítsünk, ezért sem izgulok még a visszatérés miatt. Összességében elégedett vagyok az előző idénnyel, ahhoz képest, hogy ez volt az első NB I-es évem, jól sikerült számomra, pedig voltak nehézségek, edzőváltás, kisebb sérülés is. Biztos, hogy más lesz most csatlakozni a lányokhoz, mint egy éve, amikor az utánpót- lásból kerültem fel, hiszen több rutinom és tapasztalatom van már, de a keret is változott. A célokkal kapcsolatban úgy vagyok, hogy majd jön minden magá- tól, nem görcsölök rá, de az biztos, hogy a csapat célja az elsődleges, illetve, hogy szeretnék fejlődni, minél több időt pályán tölteni és a Bajnokok Ligájában is megállni a helyemet.

Forrás: fradi.hu

2023-06-17

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk