Kézilabda kupa

Silje Solberg már otthon érzi magát Győrben

– Miért szerződtél Győrbe?
Két évet játszottam a magyar bajnokságban a Siófok csapatában, amellyel az EHF-kupát is sikerült elhódítani. Jól éreztem magam Siófokon, ennek ellenére új kihívásra volt szükségem, a Bajnokok Ligájában szerettem volna megmérettetni magam, és sze- retnék eljutni a Final Fourba is, sőt elhódítani a trófeát. Erre legalkalmasabb klub a Győri Audi ETO KC, ami egy kiváló és profi csapat már hosszú évek óta. Az külön öröm számomra, hogy a csapattársaim között vannak norvégok, ami plusz erőt ad, a klub vá- lasztásánál azonban nem a honfitársaim jelenléte volt az elsődleges szempont, hanem az, hogy egy nagyon erős csapat részese lehessek. Ezek alapján könnyű volt dönte- nem, amikor klubot válthattam. Nagyon szeretnék aktívan részt venni a csapat életé- ben, és segíteni a klubot eddigi sikereinek fenntartásában és az új célok megvalósítá- sában.

– Hogy érzed magad új csapatodban?
Az első benyomásaim csak megerősítették várakozásaimat. Itt minden nagyon profi, a csapat körül dolgozók is nagyon kedvesek, az edzéskörülmények nagyszerűek, csoda- szép az új otthonunk, az Audi Aréna Győr.

– A Balaton-partján éltél két évet, ehhez képest a győri lét kicsit más. Nehéz volt megszoknod ezt a légkört?
– Egyáltalán nem, első perctől kezdve jól érzem itt magam, szeretem a várost, szép a lakásom is, és már otthon érzem magam! Kezdem felfedezni Győrt, már meg is talál- tam a tökéletes kávézómat, gyakran látogatok el a Kévábajusz nevet viselő kávézóba egy szuper kapucsínóra vagy egy jeges lattéra!

– Hogy állsz a magyaros ételekkel…
– Már korábban kipróbáltam a gulyást, ami nagyon ízlik, de a kedvencem a csirkepap- rikás nokedlivel!

– …és a magyar nyelvvel?
– Huh, sajnos nem olyan jól! De ebben az évben jobban fogok igyekezni, mivel a klub a magyar nyelv tanulási lehetőségét is biztosítja számomra.


Forrás: Győri Audi ETO KC honlap

2020-07-10

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk