Kézilabda kupa

Rodríguez Pedro és Topics Petar nyártól Tatabányára szerződik

Rodríguez Pedro, a spanyol származású jobbszélső 2016-ban igazolt Magyaror- szágra, a Pick Szegedhez. 2019 óta játszik Balatonfüreden és 2020-ban szerezte meg a magyar állampolgárságot. Részt vett a 2021. évi egyiptomi világbajnok- ságon és a részben hazai rendezésű 2022. évi Európa-bajnokságon is a magyar válogatott tagja volt.

Mi miatt döntöttél a Tatabánya mellett?
– Először is azért választottam a Tatabányát, mert számomra fontos, hogy a válogatott játékosok egy ligában vagy akár egy csapatban is játszanak, ezzel erősítve mind a bajnokságot, mind a válogatottat. Másrészről pedig tetszett a projekt, amit felvázoltak nekem. Kiváló játékosok érkeznek majd a csapathoz, ami már eddig is erős volt. Nem volt egyszerű döntés ez, hiszen nagyon jól érzem magam Balatonfüreden, jóban vagyok a helyiekkel és nagyon hálás vagyok nekik, hogy befogadtak, miután megérkeztem Szegedről. Azonban most elérke- zett a pillanat, hogy váltsak és csakis a legjobbakat kívánom nekik, de látni kell, hogy a következő szezonban a Tatabánya egy olyan csapat lesz, amit nehezen lehet majd legyőzni.

Hogyan jellemeznéd magad, mint játékost, mik az erősségeid?
– Tapasztalt játékosnak érzem magamat, aki főleg a gyorsaságára épít, mind a támadásból, mind a védekezésből kiveszem a részem. Én ezt gondolom, de job- ban örülök annak és egyszerűbb is, ha a játékom önmagáért beszél. Az viszont biztos, hogy minden edzésen és minden mérkőzésen a legjobbamat próbálom nyújtani.

Mik a céljaid még ebben a szezonban a Balatonfüreddel?
– Fontos, hogy ezt a formát fent tudjuk tartani, jól zárjuk a szezont és mienk legyen a harmadik hely a végén.

Topics Petar a beállós posztra érkezik. A spliti születésű játékos Rodríguezhez hasonlóan 2016-ban került Magyarországra, a Vác csapatához. Egy szezont követően Balatonfüredre igazolt, ahol a csapat húzóemberévé vált. Ő is 2020-ban szerezte meg a magyar állampolgárságot és az utóbbi két világversenyen szintén a magyar válogatott tagja volt.

Mi volt a fő indok, amiért a Tatabányát választottad?
– Legfőképpen az ambíció és a motiváció. A Tatabánya mindig a magyar bajnokság élmezőnyébe tartozott, habár az elmúlt két év kissé hullámvasút szerüen alakult a klubnak. Azonban mindent megtesznek azért, hogy fejlődje- nek, jobbá váljanak és ez egy fontos tényező volt számomra, amikor ezt a csa- patot választottam. Szerettem volna egy új lépést tenni a karrieremben öt év balatonfüredi játék után. Miután beszéltem a Tatabányával, egyértelmű volt számomra, hogy a céljaink egyeznek, így nem volt nehéz a választás.

Miként lehetsz leginkább segítségére a csapatnak a következő szezonban?
– A legfontosabb szerintem az, hogy hamar megtaláljuk, miként szeretnénk játszani és milyen rendszerben. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a csapa- tért és az edzőkért. Úgy gondolom, hogy mindkét oldalon megállom a helyemet és ahol az edzőnek szüksége lesz rám, ott fogom a legjobbamat nyújtani.

Mi a cél még az idei szezonban a Balatonfüreddel és mik lehetnek az elkép- zelések a következő idényre, immáron Tatabányán?
– A Füreddel egyértelműen az a cél, hogy megvédjük a mostani harmadik helyünket. Jó helyzetben vagyunk és csakis rajtunk múlik a dolog. Ezen kívül számomra személyesen is fontos lenne ez, hiszen öt évet töltöttem itt el és ez szép zárása lenne a füredi éveimnek. Nem lesz egyszerű, de mindent megte- szünk majd érte. Az, hogy pedig mi történhet Tatabányán, azt nehéz megmon- dani. Sok változás lesz a csapatnál és biztosan kell idő, hogy minden összeálljon úgy, ahogy szeretnénk. Azonban így elsőre úgy néz ki, hogy erős csapatunk lesz és komolyak lehetnek a célkitűzéseink.

Forrás: Grundfos Tatabánya KC honlap
Fotó: MTI – Penovác Károly/Veszprém Megyei Napló

 

2022-04-19

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk