Kézilabda kupa

Pozitív lett tíz váci női játékos tesztje

A Váci NKSE felnőtt csapata május 25.-én kezdte el újra az edzéseket a korona vírus okozta leállás után. Egyesületünk minden újrakezdéssel kapcsolatos ajánlást és tanácsot betartva kezdte el a munkát, amely azt jelentette, hogy heti két alkalommal vértesztet végeztünk, amely minden alkalommal negatív lett mindenkinél.  Ezen kívül minden nap hőmérséklet mérést alkalmaztunk a játékosoknál és a szakmai stáb tagjai- nál is és természetesen fokozattan ügyeltünk a kéz fertőtlenítésre is!

Sajnos hiába tettünk minden megelőző intézkedést, a múlt héten több játékosunknál jelentkeztek minimális COVID-19 tünetek, amely íz és szagérzékelés vesztést jelen- tettek. A tünetek megjelenése után PCR tesztet végeztünk a csapat tagjainál, amely jelenleg 10 főnél mutatta ki a koronavírus fertőzést! A szakmai stáb összes tagja és néhány játékos teszt eredménye viszont negatív lett.

A pozitív teszt eredményt kapott játékosok teljesen tünetmentesek, jól vannak, azon- ban a szabályok szerint két hétig karanténba lesznek.

Ez azt jelenti, hogy a leghamarabb július 20. után kezdődhet újra a munka. Az újra- kezdést újabb PCR tesztek valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok előznek majd meg, ugyanis jelenlegi helyzetben játékosaink egészsége a legfontosabb.

2020-06-30

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk