Kézilabda kupa

Pál Tamara és Kürthi Laura kölcsönben folytatja

Azt már korábban bejelentette a Győri Audi ETO KC, hogy végleges a következő szezon játékoskerete, de a klub fiatal tehetséges játékosainak jövője még nem zárult le teljesen. Mára az is eldőlt, hogy az MTK-ban jelenleg is kölcsönben szereplő, fantasztikus szezont futó Pál Tamara újabb egy évet tölt jelenlegi állomáshelyén. De nem ő lesz az egyetlen győri kölcsönjátékos, hiszen a jelen szezonban betegség miatt kevesebb szerephez jutó Kürthi Laura is csatlakozik a következő szezontól az MTK keretéhez.

– Biztos vagyok benne, hogy Pál Tamara és Kürthi Laura jó helyre kerültek. Golovin Vlagyimir irányításával minden szakmai feltétel adott ahhoz, hogy fiatal sportolóink tovább fejlődjenek. Pál Tamara látványosan szintet lépett idén, az MTK kulcsembere lett, ráadásul jelenleg a góllövő listát is vezeti. Az ő fejlődése is megerősített abban, hogy Kürthi Laura is sokat tanulhat majd az MTK-ban. Bízom benne, hogy mindketten profitálnak a következő szezon során is a kölcsön- adásból – nyilatkozta dr. Bartha Csaba elnök.

Pál Tamara korábban több mérkőzésen is szerepelt a Győri Audi ETO KC felnőtt csapatában, a Bajnokok Ligájában is bemutatkozott és gól is lőtt a sorozatban. 2017-ben az EYOF, 2019-ben a Junior Európa-bajnokságot nyerte meg a magyar válogatott tagjaként. Tamara jelenleg is az MTK-ban szerepel és vezeti a felnőtt női kézilabda bajnokság góllövőlistáját.

Kürthi Laura győri nevelésű játékos, pályafutása során először szerepel majd nyártól más egyesületben. Ő is bemutatkozott már a felnőtt csapatban, és a Bajnokok Ligájában is, a Dortmund ellen gólt is szerzett. Laura tagja volt az Ifjúsági Európa-bajnokságon aranyérmet nyert magyar válogatottnak, és az All-Star csapatba is megválasztották.

Forrás:
Győri Audi ETO KC / Szabó Tamás
Fotó: MTK kézilabda, Facebook

 

2021-03-12

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk