Kézilabda kupa

Óvás után továbbjutott a FH Hafnarfjardar az EHF-kupában

Az FH Hafnarfjardar – St. Petersburg HC férfi EHF-kupa 2. fordulójának párosításban az FH Hafnarfjardar csapata a pályán egy győzelemmel (32-27), egy hosszabbításban elszenvedett vereséggel (33-37), 65-64-es gólkülönbséggel a 3. fordulóba jutott. A mérkőzést követően a St. Petersburg HC csapata óvás nyújtott be, mondván, hogy az 1. mérkőzésen 27-32-re vesztettek, a 2. mérkőzésen viszont a rendes játékidőben 32-27-re nyertek, s büntetőlövéseknek kellett volna következnie, nem 2 x 5 perces hosszabbításnak.
          A z EHF testülete, a Court of Handball döntést a hozott a St. Petersburg HC által benyújtott óvásával kapcsolatban. A vizsgálóbizottság az EHF jogi szabályzata 6.4. cikke fényében megállapította, hogy az EHF-képviselö tévedett, a hosszabbítás eredményét törölni kell, és büntető dobásokra van szükség a továbbjutó a csapat kvalifikációjának meghatározásához, melyet Szentpéterváron kell elvégezni.  Az ebből fakadó összes költséget az EHF fizeti.
          A „hétméteres” összecsapásra 2017. november 12-én, vasárnap 12:00 órakor került Szentpéterváron, a Kirovszkaja Sportsscholban. A büntető párbajt az izlandiak bírták jobban idegekkel: négy (4) hetest értékesítettek hárommal (3) szemben – így ők jutottak az EHF-kupa 3. fordulójába, ahol a szlovák Tatran Presov lesz az ellenfelük.

 

2017-11-12

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk