Kézilabda kupa

 

Öt évig Budapesten marad a női Final Four

A következő öt évben újra Budapest ad otthont a női klubkézilabdázás csúcseseményének, a WOMEN’S EHF FINAL4-nak, azok után, hogy a magyar fővárosban már hat alkalommal ren- dezték meg sikeresen a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét. Az Európai Kézilabda Szövet- ség, az EHF Marketing és a Magyar Kézilabda Szövetség a női U19-es Európa-bajnokság nyi- tónapján írta alá az új szerződést, amely biztossá tette, hogy a sportesemény 2024-ig Budapesten marad.

Budapest és a Papp László Budapest Sportaréna, a női klubkézilabdázás jelképévé váltak már az elmúlt hat évben, a kétnapos rendezvény kiváló kézilabdát és látványos szórakozást kínál minden évben. 2019-ben a DELO WOMEN'S EHF FINAL4 során 23 televízióállomás több mint 60 területre közvetítette az eseményt. A rajongók kétszer is megcsodálhatták az amerikai énekesnő, Anastacia show-ját, először a pénteki nyitórendezvényen, majd a szombati elő- döntőket megelőzően.

A DELO WOMEN'S EHF FINAL4 hetedik kiírására 2020. május 9-10-én kerül sor. A jegyérté- kesítés kezdetéről a szurkolókat időben tájékoztatják a szervezők.

– Az előző hat esemény sikere arra ösztönözött bennünket – nyilatkozta Michael Wiederer az EHF elnöke –, hogy folytassuk az együttműködést a Magyar Kézilabda Szövetséggel. Buda- pest kiváló vendéglátó, az eddig résztvevő összes csapat is dicsérte a magyar fővárost. Ez a hosszú távú partnerség összhangban van az EHF azon stratégiájával, hogy a csúcseseményei ugyanabban a városokban maradjanak, Budapest és Köln kiváló helyszín az európai kézilabda számára.

– Izgatottan várjuk az együttműködést a Magyar Kézilabda Szövetséggel – mondta el az EHF Marketing ügyvezető igazgatója, David Szlezak.  Az elmúlt évek során befektetett összes munka kifizetődött, hiszen a rendezvény óriási fejlődésen ment keresztül, és nemcsak a kézi- labda-rajongók, hanem a szponzorok számára is vonzóvá vált, hiszen a Delo Group a WO- MEN'S EHF FINAL4 és az EHF Bajnokok Ligája névadó szponzora lett, amely új szintre emelte az eseményt. A szerződés 2024-ig történő meghosszabbítása új perspektívát ad a rendez- vénynek, hiszen Budapesten új, 20 ezres kapacitású arénát építenek, amely még több lehe- tőséget kínál a rajongók és a partnerek számára.

– Természetesen nagyon büszkék vagyunk az elmúlt hat budapesti WOMEN’S EHF FINAL4-ra és nagyon örülünk – hangsúlyozta Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára –, hogy újabb öt évre, tehát 2024-ig biztosan a magyar fővárosban kerül sor a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére! Hisszük, hogy jó helyen van az esemény a magyar fővá- rosban, egy kézilabda szerető országban, amely az európai vendégeknek is könnyen megkö- zelíthető. Ígéretes, hogy hosszú távra szerződünk, hiszen ez rengeteg fejlődési lehetőséget ad, a célunk pedig az, hogy az EHF-fel és az EHF Marketinggel együtt hosszú távú termék- fejlesztésben vegyünk részt, amely a szurkolók számára is évről-évre nagyobb élményt ad. A fő cél a sportág, ezen belül is a női kézilabdázás népszerűsítése.

Forrás:
MKSZ

2019-07-11

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk