Kézilabda kupa

Ogonovszky Eszter kölcsönben szerepel jövőre

 Eszter egy remek adottságokkal megáldott vérbeli lövő játékos, aki már meg- mutatta magát a Győri Audi ETO KC felnőtt csapatában mind a bajnokságban, mind pedig a Bajnokok Ligájában. Nemrég jelezte, hogy szívesen kipróbálná a légióskodást, és külföldön szeretne játszani. Mivel még egy éves szerződés köti a klubunkhoz, ezért nyilvánvalóan csak a kölcsönadás jöhetett szóba. Több lehe- tőség után végül a Bajnokok Ligája induló cseh DHK Banik Most csapatát válasz- totta. Sok sikert kívánunk neki nyártól Csehországban – nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO KFt. ügyvezetője.

– Nagyon sokat tanultam az elmúlt éveben Győrben, külön köszönöm Ambros Martínnak azt a sok figyelmet, amit nekem szánt. Úgy éreztem most jött el az idő, hogy kipróbáljam magam külföldön. Az idei szezonban természetesen mindent megteszek, hogy segítsem az Audi ETO-t, nyártól pedig a Baník Most színeiben szeretnék tovább fejlődni – indokolta meg távozását Ogonovszky Eszter.

A 2003-ban született Ogonovszky Eszter 2019 nyarán került a Győri Audi ETO kötelékébe. Az első szezonja során a korosztályos csapatokat erősítette, majd munkájával kivívta a lehetőséget, hogy előbb részt vehessen a felnőtt csapat edzésein, majd mérkőzésein is bemutatkozhasson. A fiatal tehetség 2021. január 3-án mutatkozott be a felnőttek között a hazai élvonalban, az Alba elleni mér- kőzésen egyből megszerezte első bajnoki gólját is. A Bajnokok Ligájában 2021. február 6-án került sor a debütálására Horvátországban a HC Podravka Vegeta elleni csoportmérkőzésen, ahol szintén megszerezte első gólját a sorozatban. Ogonovszky Eszter eddig 54 felnőtt magyar bajnoki meccsen 33, míg 13 Bajno-kok Ligája találkozón 5 gólt szerzett. A 2022-2023. évi Bajnokok Ligájában 5 mér- kőzésen lépett pályára, s 3 gólt jegyeztek be a neve mellé. A korosztályos csa- patokkal együtt összesen eddig 169 mérkőzésen viselte a Győri Audi ETO KC szerelését, amelyeken összesen 492 lőtt. A felnőtt csapat tagjaként magyar baj- nok, Magyar Kupa győztes, valamint egy ezüst és bronzérem tulajdonosa a Baj- nokok Ligájában.

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás

2023-04-25

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk