Kézilabda kupa

Nycke Groot: Jövök vissza!

– Mi volt ez első gondolatod, amikor a Bajnokok Ligája sorsoláson egy cso- portba került az Odense és a Győr?
– Őszintén mondom, nagyon bíztam benne, hogy összesorsolják a két klubot, szimplán azért, mert szeretnék újra találkozni mindenkivel.  Jó lesz az Audi Aréná- ba újra belépni, átélni azt a fantasztikus hangulatot, ami ott van. Tudom, hogy sajnos ez most a koronavírus miatt valószínűleg nem lesz ugyanaz, de ettől még jó lesz újra Győrbe látogatni.

– Ki volt az első, aki Győrből keresett a sorsolás után?
– Az első Danyi Gábor volt, aki rám üzent, én pedig viccesen válaszoltam is neki, hogy „Jövök vissza!”

– Gyakran eszedbe jut az ETO és az itt eltöltött évek?
– Van, amikor nagyon sűrűn jönnek elő gondolatok, és van úgy, hogy kevésbé gyakran. Jönnek az emlékek a Bajnokok Ligája meccsekről, a Final Fourokról, és persze a sok-sok jó emlék a lányokkal. Mindig arra jutok, hogy nagyszerű volt Győrben lenni, hiszen minden olyan profi a klubban is.

– Gondoltál már arra, hogy milyen lesz ellenfélként pályára lépni Győrben? Azok után amennyire megszerettek téged a szurkolók győri éveid alatt…
– Nagyon furcsa lesz, hiszen jól tudom milyen erősnek éreztük magunkat Győr- ben az Audi ETO-val, amikor az otthonunkban léptünk pályára. Tisztában va- gyok, hogy mit éreznek majd a lányok a meccs előtt. Nagyon nehéz meccs lesz ez számunkra, ez biztos. A nyomás az ETO-n lesz, nem rajtunk, felszabadultan, teher nélkül játszhatunk, meglátjuk mire lesz ez elég.

– Milyen formában várjátok az ETO elleni összecsapást?
– Jó formában vagyunk, bár a szezon legelején az Esbjerg ellen volt egy kelle- metlen vereségünk, de tanultunk a hibáinkból és azt gondolom már jó úton va- gyunk.

– Kérdeztek csapattársaid erről a mérkőzésről, hiszen nagyon jól ismersz mindent Győrben? Beszélgettetek arról, mi lehet a kulcs a meccsen?
– Szerdán volt egy dán bajnoki meccsünk, addig arra készültünk. Nyilván be- szélgettünk róla, de úgyis minden a pályán dől majd el.

– Mivel lennél elégedett a lefújás után?
– Nehéz kérdés… Természetesen nem feltartott kézzel jövünk, hanem győzni sze- retnénk Győrben, még ha ez nehéz is lesz. Ha végig nyomás alatt tudjuk tartani az Audi ETO-t akkor már elégedett leszek. De azt ígérhetem, hogy nagyot kell mennie az ETO-nak ahhoz, hogy legyőzzenek minket!



„Biztosan Nycke is izgatott, hogy újra itt játszhat”

– Anne Mette Hansen is győzni szeretne

Forrás: Győri Audi ETO honlap / Szabó Tamás

2020-10-09

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk