Kézilabda kupa

Nyártól Stanislav Kasparek a MOL-Pick Szeged játékosa

A 22. születésnapját már MOL-Pick Szeged-játékosként ünnepli majd Stanislav Kasparek. Csapatunk a cseh válogatott jobbátlövővel 3 éves szerződést kötött, így a következő szezontól a kékek táborát erősíti majd. 1996. június 11-én született Prerovban, a HC Zubri csapatában mutatkozott be a felnőttek között, majd 2015-ben Magyarországra, a Balatonfüredi KC csapatába igazolt. A Balaton-parti együttes egyik meghatározó játékosává vált a 202 centiméter magas jobbátlövő.
          Érdekesség, hogy Csehországból még nem játszott egyetlen játékos sem szegedi színekben. Eddig 15 nemzet kézilabdása húzta magára a MOL-Pick Szeged és elődjei mezét. Kasparek az Európa-bajnokságon szereplő Csehország egyik meghatározó játékosa. A spanyolok és a dánok ellen is öt-ötször volt eredményes, az utolsó csoportmeccsen a magyarok ellen háromszor talált a kapuba.
          – Egy tehetséges, sokra hivatott kézilabdással sikerült megállapodnunk – nyilatkozta Szögi Nándor, a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója. – A horvátországi Európa-bajnokságon mindenki láthatta, hogy milyen remek lövő erővel rendelkezik, komoly, meghatározó csapatok ellen is remekelt. Úgy gondolom, hogy Kasparek nagy erőssége lehet a MOL-Pick Szeged csapatának.

          Forrás: MOL-Pick Szeged – Süli Róbert  
         
Fotó: Sasa Pahic Szabo

 

2018-01-18

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk