Kézilabda kupa

Norvég válogatott balszélső érkezik Szegedre

Fiatal, tehetséges válogatott szélsővel sikerült megegyeznünk, így örömmel je- entem be a szurkolóknak, hogy Alexander Blonzzal a nyártól két éves szerződést kötöttünk. A norvég balszélső kiváló adottságokkal rendelkezik, így biztos vagyok abban, hogy komoly erőssége lesz a csapatunknak – nyilatkozta Kiss Bence, a klub cégvezetője.

Alexander Blonz 2000. április 17-én Franciaországban, Clamait városában szüle- tett. 187 centiméter magas, 2019-ben mutatkozott be a norvég válogatottban, amelyben eddig 40 meccsen lépett pályára és 77 gólt szerzett. 2016-ban játszott először a norvég első osztályban, ekkor a Viking HK játékosa volt. 2019-ben igazolt az Elverum Handball együttesébe. Egyszeres norvég bajnok, kétszeres norvég kupagyőztes, hazája válogatottjával 2019-ben világbajnoki ezüstérmet szerzett, 2020-ben az Európa-bajnokságon harmadik lett. Eddig két idényt ját- szott az EHF Bajnokok Ligájában, összesen 107 gólt dobott. A Porto ellen tartja egyéni csúcsát, összesen 10 alkalommal vette be a portugá lcsapat kapuját. Alexander Blonz három mérkőzésen játszott a Szeged ellen a Bajnokok Ligá- jában, mindháromszor vesztesen hagyta el a játékteret, annak ellenére, hogy a három meccsen összesen 18 gólt dobott. A 71-es számot viselő norvég balszélső a 2020-21. évi Bajnokok Ligájában 12 mérkőzésen lépett pályára az Elverum Hadnball csapatában, s 50 gólt jegyeztek fel a neve mellé. Érdekesség, hogy a 12 találkozón nem kapott sárga lapot, s nem állították ki két percre.

Forrás: MOL-Pick Szeged honlap / Süli Róbert – Fotó: Sólya Eliza

2021-05-04

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk