Kézilabda kupa

Norvég válogatott átlövő érkezik Szegedre

Magnus Abelvik Rød 1997. július 7-én született a norvég fővárosban, Oslóban. A Bækkelagets Sportsklub csapatában ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd 2017-ben a német SG Flensburg-Handewitt csapatához igazolt, amellyel 2018-ban és 2019-ben bajnoki címet nyert. Tavaly nyáron tért vissza szülőhazá- jába, és lett a Kolstad Handball kézilabdázója. Az őszi Bajnokok Ligája mérkő- zésen (37-24-re nyert a Kolstad) nyolc gólt dobott, a tavaszi visszavágón sérülés miatt nem játszott. A 2023-2024. évi Bajnokok Ligájában hét mérkőzésen lépett pályára, 32 gólt jegyeztek fel a neve mellé, egy sárga lapot kapott és három alkalommal jutott a kiállítás sorsára. Pályafutása alatt eddig hat idényt játszott a Bajnokok Ligájában, összesen 158 gólt jegyzett. Az Európa Ligában egy idény- ben szerepelt, összesen 24 esetben vette be az ellenfelek kapuját. 2019-ben a világ legjobb fiatal játékosának választották meg. A norvég nemzeti együttessel két világbajnoki ezüstérmet (2017 és 2019) és egy Európa-bajnoki bronzérmet (2020) szerzett. Összesen 84 válogatott találkozón 187 gólt dobott. 

Nagyon izgatott vagyok, hogy nyártól csatlakozhatok egy nagyszerű csapat- hoz. A Szeged egy olyan klub, amelyet ellenfélként nagyon tiszteltem és mindig élveztem azokat a meccseket, amiket egymás ellen játszottunk. Személyesen már nagyon várom, hogy megismerhessem új csapattársaimat, az egész stábot és természetesen a szurkolókat. Egy ambiciózus klubhoz csatlakozom, magas célokkal és elvárosokkal a jövőre nézve, és remélem, hogy nagyszerű eredmé- nyeket tudunk majd együtt elérni. Sok szerencsét kívánok a csapatnak a szezon hátralévő részére és hamarosan találkozunk a remek Pick Arénában – nyilatkoz- ta a szerződés aláírása után Magnus Rød.

Forrás: OTP Bank-Pick Szeged honlap / Fotó: Imago

2024-02-23

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk