Kézilabda kupa

Nora Mörk: elülső keresztszalag-szakadás, műteni kell



Nora Mörk a mérkőzés 47. percében egy lerohanást követően megszerezte csapata 23. gólját, majd a talajra érést követően alágyűrődött a jobb lába. Fájdalmában azonnal verni kezdte a pályaborítást, s ekkor már látszott, hogy komoly sérülés érte. Hosszas ápolás után hordágyon vitték le a pályáról, majd kórházba szállították.
          – A kórházba érkezését követően az ismételt fizikai vizsgálat megerősítette az instabilitás gyanúját jobb térdében. Röntgen vizsgálattal friss csontsérülés nem volt kimutatható. Ezt követően sürgős MRI vizsgálat történt, mely igazolta az elülső keresztszalag szakadását, már kialakult térdízületi bevérzéssel. Lehetőség szerint a műtétet napokon belül elvégezzük, várható gyógyulása hat hónapot vesz igénybe.” – nyilatkozta dr. Balogh Péter csapatorvos.
          A 26 éves játékosnak nem ez az első súlyos térdsérülése, fiatal kora ellenére már mindkét térdét meg kellett műteni, emiatt a 2012-es olimpiáról is lemaradt.

          Forrás: Győri Audi ETO KC

 

 

 

 

 

2018-02-05

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk