Kézilabda kupa

Női válogatottunk második vereségét is elszenvedte

          A 2. fordulóban a csütörtökön kimaradó Gávai és Mazák-Németh is lehetőséget kapott a magyar csapatban, ezúttal Kisfaludy és Lukács nem került be a jegyzőkönyvbe. Zácsik góljával, majd magyar labdaszerzéssel kezdődött a találkozó. Görbicz a találkozó kezdetén nem lépett pályára, Kovacsics irányított. A magyar csapat sokkal jobban védekezett, mint Oroszország ellen, Háfra góljával pedig három góllal vezettünk az első negyedórát követően (3-6). Görbicz pályára lépett Kovacsics helyett, majd 8-4-es magyar vezetésnél időt kértek a házigazdák. Klivinyi bravúros góljával 10-7 lett az állás, s Bíró révén a kapusteljesítménnyel sem volt gond. Háfra egészen szenzációs teljesítménnyel rukkolt elő, az első félidőt öt lövésből négy góllal zárta. Kim Rasmussen a 29. perc végén kért időt emberhátrányban 12-10-es előnynél, ám a mieink kettős emberhátrányba kerültek, így végül felzárkóztak a norvégok, de szünetben így is magyar előnyt mutatott az eredményjelző (11-12).
          Jól folytatta a találkozót a magyar csapat, három góllal is vezetett, de több magyar hibát követően egyenlítettek, majd fordítottak a hazaiak (19-18). Klivinyi góljával egyenlítettünk, de az 54. percben kettős emberhátrányba kerültünk. Löke révén 25-23 lett az állás, amikor időt kértünk, de néhány technikai hiba miatt, melyet a házigazdák könyörelemül kihasználtak, nem sikerült fordítani. Ennek ellenére a magyar válogatott 50 percig nagyszerűen helytállt a világ egyik legjobb csapata ellen (29-24).

          Kim Rasmussen szövetségi kapitány:Gyakorolni vagyunk itt Norvégiában, mindenkinek meg kell adni a megfelelő lehetőséget a csapatban, hogy lássuk, ki hol tart, és a csapat hol tart. Ma már sokkal jobban védekeztünk, Bíró Blanka is jól teljesített, ez örömteli, sajnálom, hogy az utolsó öt perc nem sikerült, ezen javítanunk kell, és dolgoznunk tovább. Reálisan talán egy-két góllal kellett volna elveszítenünk a találkozót, hiszen a végére megállt a támadójátékunk, 23-23-nál lehetőségünk volt, hogy átvegyük a vezetést, de végül hibáztunk, és a norvégok büntettek a hibákért. Van tehát miből kiindulnunk és van miért dolgoznunk, a cél, hogy hatvan percen keresztül tudjunk ilyen koncentráltan játszani, de az előrelépés érdekében is jó, hogy ilyen ellenfelekkel szemben gyakorolhatunk.”
          Szöllősi-Zácsik Szandra:A védekezésünk nagyot javult, ez segített támadásban, bő ötven percig jól ment a játék, talán a világbajnokságon ez már hatvan percen keresztül így megy majd.
          Bíró Blanka: „Mi kapusok, az oroszok ellen nem tudtunk hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Ma nagyon jól védekeztek a lányok a meccs nagy részében, így könnyebb volt segíteni is. A világbajnokságon szeretnénk még jobb eredményt elérni a norvégok ellen.

A torna másik mérkőzése:
DÉL-KOREA – OROSZORSZÁG
30-34 (14-16)

A torna állása:

1. Norvégia 2 2 0 0 68-52 16 4
2. Oroszország 2 2 0 0 69-63 6 4
3. Magyarország 2 0 0 2 57-64 -7 0
4. Dél-Korea 2 0 0 2 58-73 -15 0


Forrás: MKSZ

 

2017-11-25

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk