Kézilabda kupa

Női válogatott: Kim Rasmussen keretet szűkített

A főpróbát a jövő heti, norvégiai Möbelringen-kupán tartó együttes szűkített keretében nem kapott helyet Hornyák Dóra, aki anyai örömök elé néz.

– Természetesen Hornyák Dóra terhessége miatt módosítanunk kellett a keretet. Sok boldog- ságot és jó egészséget kívánunk neki, ugyanakkor a hiánya nagy hatással lesz a csapatra, hiszen a védekezés kulcsembere lett volna, a sérült Kisfaludy Anettel együtt, így már a felké- szülési időszak is kihívás elé állít bennünket” – idézi a szövetség honlapja Kim Rasmussent a keretszűkítés apropóján. – Néhány tapasztalt játékosunk mellett, akikkel már korábban, egy-két éve együtt dolgozunk, számos fiatal kap majd szerepet, és a Möbelringen-kupa remek alkalom lesz számukra, hogy megérezzék, milyen a világ legjobbjai ellen játszani. Ennek szellemében jelöltem ki a tizennyolc fős keretet, és a Möbelringen-kupa tanulságait figye- lembe véve válik majd véglegessé az Európa-bajnoki keret.  A széleken Schatzl és Lukács mellett egy-egy tapasztaltabb és stabil teljesítményt nyújtó játékosra számítok, beállóban Mészáros Reának komoly szerepe lesz, de nyilván a megfelelő terhelését is meg kell olda- nunk, Szabó és Tóvizi személyében ezen a poszton két fiatal szerezhet tapasztalatot. A belső posztokon Kovacsics, Háfra és Klivinyi a kulcsembereink, mellettük Kovács Anna sebességet vihet a támadásainkba. Védekezésben több hármas védőnk is kiesett, ezért itt magasságban is hasznunkra lehet Planéta Szimonetta, aki francia klubjában is középső védőt játszik. A kapusok között három fővel indulunk neki a norvégiai tornának, Bíró Blanka kulcsjátékosunk, stabilan teljesít, akárcsak Kiss Éva, de a terhelhetőségükre is figyelnünk kell, még az edzé- seken is. Ami az Európa-bajnokságot illeti, az első célunk a csoportból való továbbjutás, ez ugyanis már a világbajnoki selejtezőkre is kedvezőbb kiemelést jelent. A kontinenstorna szá- mos játékosnak nagyszerű tapasztalatszerzési alkalom lesz, már nagyon várom, hogy meg- kezdjük a felkészülést!

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT 18 FŐS KERETE

Kapusok:
BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd HC),
KISS Éva (Győri Audi ETO)

Jobbszélsők:
LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), ORBÁN Adrienn (Kisvárda Master Good SE)

Jobbátlövők:
 KISS Nikolett (Érd HC), KOVÁCS Anna (DVSC Schaeffler),
PLANÉTA Szimonetta (Chambray Touraine, francia)

Irányítók:
KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd HC)
PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Moyra Budaörs),

Beállók:
MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZABÓ Laura (Érd HC),
TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)

Balátlövők:
HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balszélsők:
 
KAZAI Anita (Dunaújvárosi KKA), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)


Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Beáta – Kapusedző: BAKOS István


 
MÖBELRINGEN-KUPA, FORNEBU, NORVÉGIA

November 22., csütörtök
18.15: Norvégia – Magyarország (Tv: M4 Sport)
21.00: Franciaország – Dánia

November 24., szombat
17.00:
Magyarország – Franciaország (Tv: M4 Sport)

19.15: Norvégia – Dánia

November 25., vasárnap
16.00:
Dánia–Magyarország (Tv: M4 Sport)

18.15: Norvégia–Franciaország



Forrás: MKSZ

2018-11-13

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk