Kézilabda kupa

Női Európa Liga: Siófok - Ikast az elődöntőben

A magyar csapat eddig két alkalommal játszott dán ellenfelével:

2019. január 5, Siófok, csoportmérkőzés
Siófok KC Hungary - Herning-Ikast Handbold
25-21 (14-11)

2019. február 3., Ikast, csoportmérkőzés
Herning-Ikast Handbold - Siófok KC Hungary
22-34 (8-20)

 A 2018-2019. évben a Siófok KC nyerte az EHF-kupát, s jelenleg a címvédő.



Zdravko Zovko vezetőedző: „Itt már nincsen könnyű ellenfél. Úgy gondolom, hogy egy nagyon erős és jó formában lévő csapatot kaptunk. A Lada Togliatti nem jelentett gondot a számukra, mondhatni könnyedén léptek túl a negyed- döntőn. A Final Four azonban egy speciális hétvége. Gyakorlatilag 24 óra le- forgása alatt kell két, nagyon kemény párharcot lejátszani. A pillanatnyi forma fog dönteni. A lehető legjobban fel kell készülnünk erre a hétvégére, önmagun- kra kell most koncentrálni. Egy hónapunk van arra, hogy fizikálisan, mentálisan, és taktikailag is készen álljunk. A helyszín számunkra ideális, hiszen busszal is elér- hető. Nagyon várjuk már ezt a megmérettetést, a romániai Final Fourban büsz- kén fogjuk képviselni Siófokot és Magyarországot.”  

Simone Böhme: „Nem túlzás azt állítani, hogy a jelenlegi legjobb formában lévő csapatot kaptuk. A dán élvonalban és a nemzetközi porondon is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak eddig. A bajnokságban legutóbb pont az Esbjerget verték meg nagyszerű játékkal. Egy kemény, fizikális csatára számítok. Izgatott vagyok, hogy egy dán csapat ellen játszunk, nagyon várom már a Final Fourt.”

Such Nelli: „Láttam az Esbjerg elleni bajnoki mérkőzésüket, melyen meggyőző játékot mutattak. Nem lehet kérdés tehát, hogy egy nagyon erős ellenfelet kaptunk. Itt azonban már nincsen könnyű ellenfél. Úgy gondolom, hogy a Final Fourba a négy legerősebb csapat jutott be, ez pedig garancia egy roppant színvonalas eseményre. Ha össze tudunk állni, akkor velünk is komolyan kell szá- molni. Ehhez azonban kellenek a jelenleg sérült játékosok, illetve az, hogy a kö- vetkező hetekben együtt tudjunk készülni.”

Forrás (nyilatkozatok): Siófok KC honlap

 

 

2021-04-15

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk