Kézilabda kupa

Női Európa Liga: Román csapat lesz a Mosonmagyaróvár ellenfele

A női Európa Liga 2. fordulójában a párosításnak megfelelően a SCM Gloria Buzau – Costa del Sol Malaga összecsapáson egy gólos (32-31) román siker született, míg a visszavágón Malagában a spanyol csapat alaposan hely- benhagyta ellenfelét (30-24), így nem volt kérdéses, jobb gólkülönbségével (61-24) a Costa del Sol Malaga jutott a 3. fordulóba.

A történetnek azonban még nem volt vége: a mérkőzés végén a SCM Gloria Buzau óvást nyújtott be azzal az indokkal, hogy olyan játékos játszott a mérkő- zésen, akit nem neveztek.  Történt, hogy a mérkőzés 43. percében a spanyol klub 27-es számú játékosa, Isabelle Dos Santos gólt szerzett, s amikor az EHF dele- gáltja ezt fel akarta jegyezni a jegyzőkönyvbe, észrevette, hogy a játékos neve nem szerepel a listán feltüntetett 14 játékos neve között. A vizsgálat során később kiderült, hogy Isabelle Dos Santos neve szerepelt azon az előzetes listán, amelyet a Costa del Sol Malaga nyújtotta be a technikai értekezleten, a jegyzőkönyvbe viszont valamilyen oknál fogva nem került be.

A Bíróság úgy ítélte meg, hogy az „eltűnt” játékos jegyzőkönyvi jelenlétének biztosítása a hazai csapat, a Costa del Sol Malaga illetékeseit terheli, mivel az EHF delegáltjának feladata kizárólag adminisztratív jellegű. A spanyol klub hely- zetét súlyosbította, hogy a mérkőzés végén felelős személy aláírásával meg- erősítette a hiányos jegyzőkönyv helyességét.

Az EHF Kézilabda Bírósága döntése értelmében a 3. fordulóban a román SCM Gloria Buzau csapata lesz a Motherson Mosonmagyaróvári KC ellenfele.

2022-10-31

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk