Kézilabda kupa

Nikolaj Markussen két évre Veszprémbe szerződött

Nikolaj Markussen 2009-ben a Nordsjaelland együttesében kezdte profi pályafutását, majd 2011-ben a spanyol sztárcsapathoz, az Atletico Madridhoz igazolt. Ezután egy évet Katarban, az El Jaish-nál töltött, majd szintén egy évet a dán Skjernben játszott. 2015 óta a Bjerringbro-Silkeborg együttesét erősíti, amellyel 2016-ban bajnoki címet ünnepelhetett. A dán váloga- tottal 2012-ben Európa-bajnoki, majd 2019-ben, hazai pályán, világbajnoki aranyérmet nyert.


2020 nyarától szerepel majd Veszprémben. Miért döntött úgy, hogy a magyar re- kordbajnoknál folytatja a karrierjét?
Azért, mert számomra a Veszprém Európa egyik legjobb klubja. Párszor játszottam itt vendégként, és a hazai közönség mindig lenyűgözött. Arra sajnos nem emlékszem, hogy sikerült-e bármikor is nyernem itt. A hazai közönség talán a legjobb Európában, de ha mégsem, akkor is a top kategóriába tartozik.

Mire a legbüszkébb eddigi pályafutásából?
Azt gondolom, hogy itt talán a tavalyi világbajnoki címet említeném, amit Dániával szereztünk hazai pályán, ami nagyon különleges volt. A 2012-es Európa-bajnoki cím is ide tartozik, valamint az Atletico Madriddal játszott Bajnokok Ligája döntő is hasonlóan nagy pillanat volt a pályafutásomban.

Milyen játékosnak tartja magát, mi az, amivel leginkább segíteni tud majd a csa- patnak?
Magas játékos vagyok, és tudok lőni, közben mégis jó kapcsolatom van a beállóval. Azt gondolom, hogy egyszerre tudom a magam dolgát és csinálni, és jó helyzetbe hozni a társaimat. Magasabb vagyok a mezőny egy részénél, szóval több lehetőségem van lőni, és közben játszani a srácokkal.

Mik a céljai Veszprémben?
A cél mindig csak a győzelem lehet. Amikor ilyen erős csapatod van, mint a Veszprém, a cél mindig a Final Four kell hogy legyen. Ha pedig ott vagyunk, nem akarunk a harmadik helyért játszani. Minden egyes meccset meg akarunk nyerni, és azt hiszem, hogy egy ilyen csapattal ez lehetséges.

 
Forrás: Telekom Veszprém honlap – Fotó: Vörös Dávid

2020-02-14

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk