Kézilabda kupa

Nik Henigman szerződést hosszabbított

– Hogy érzed magad nálunk, milyen benyomásokat szereztél az elmúlt időszak- ban?
– Nehéz volt az első időszak, de ezen túl vagyok, most már minden rendben van velem. Cso- dás dolog ehhez a nagy klubhoz tartozni. Sokat meséltek nekem a MOL-Pick Szegedről, így tudtam, hogy milyen patinás csapathoz igazolok. Csak pozitív dolgot kaptam eddig a várostól, a szurkolóktól, a klubvezetéstől, a társaktól és a szakmai stábtól. A fejlődésem itt biztosított, minden rajtam múlik, hogy ezzel éljek. Tudom, hogy adós vagyok még a jó és eredményes játékkal, és tisztában vagyok vele, hogy a profi világban mindenkit a teljesítménye alapján ítélnek meg. Úgy fekszem le, majd úgy kelek fel, hogy mindent megtegyek a MOL-Pick Szegedért. 

– Mielőtt Szegedre igazoltál, gondoltad volna, hogy ilyen kézilabda őrület ural- kodik a városban?
– A tévében láttam már a szegedi szurkolótábort, de személyesen megtapasztalni teljesen más. Én egy szlovén kis csapatban, a Ribnicában játszottam. Ott is szerettek bennünket, de ami itt van Szegeden, azt álmomban sem gondoltam. Egy sportolónak ez a legcsodálatosabb élmény, hogy rajongjanak a csapatáért. A mi táborunk pedig szeret bennünket, olyan támo- gatást ad nekünk, amiből minden meccsen erőt merítünk. Fiatal korom ellenére sok helyen kézilabdáztam már, de ilyen félelmetes hangulat sehol sem volt, mint az újszegedi sport- csarnokban. Nehéz szavakkal leírni azt, amikor egy nagy meccsre készülök. Már otthon dol- gozik bennem a drukk, az egészséges versenyláz. Tudom, hogy amikor kifutunk a fiúkkal a pályára, akkor felrobban a csarnok. Egyedülálló hangulat van, ezt már sokszor elmeséltem otthon.

– Fokozódnak az izgalmak minden fronton. Mit vársz a hátralévő mérkőzésektől?
– Minden sportoló álma, hogy nagy eredményeket érjen el. Éppen ezért igazoltam én is Szegedre. Azon dolgozunk napról napra, hogy a kitűzött céljainkat elérjük. Mindig a követ- kező feladatra koncentrálunk, ez pedig a Zagreb elleni utolsó Bajnokok Ligája csoport- meccsünk. Számunkra ez most a legfontosabb, mert az elmúlt mérkőzéseken rengeteg hibát vétettünk, és jó lenne ezeket kijavítani, a szurkolóinkat pedig egy szép győzelemmel meg- ajándékozni. 

Forrás: MOL-Pick Szeged honlap / Süli Róbert – Fotó: m4sport.hu

2019-02-28

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk