Kézilabda kupa

Nik Henigman a MOL-Pick Szeged csapatához szerződött

Mirko Alilovic, Stanislav Kasparek, Joan Cañellas után megvan a MOL-Pick Szeged negyedik nyári igazolása. A kétszeres magyar bajnok péntek délelőtt Instagram-oldalán jelentette be, hogy a szlovén válogatott Nik Henigman 1+2 éves szerződést köt a klubbal. A 22 éves, 200 centiméter magas balátlövő eddig hazájában, az RD Riko Rib- nica gárdájában szerepelt.
        – Fiatal kora ellenére már 29 alkalommal húzhatta magára a szlovén nemzeti együttes címeres mezét – mutatta be az új szerzeményt Szögi Nándor operatív igaz- gató. – Szerepelt a franciaországi világbajnokságon, ahol bronzérmes lett csapatával, megjárta a riói olimpiát, és ott volt az idei horvátországi Európa-bajnokságon is. Ré- góta figyeltük, egy kőkemény játékost ismerhettünk meg benne, aki ha támad, akkor sem jön zavarba. Nik Heningmannal egy plusz két éves szerződést kötöttünk, a nyár- tól csatlakozik csapatunkhoz.
       
Az 1995. december 12-énLjubljanában született balátlövő eddig 44 gólt szerzett a szlovén bajnokságban. Klubcsapatával szerepelt az EHF-kupában, a 2016-2017. évi szezonban a csoportkörig jutottak, miután a selejtezőben kiverték a Temesvár csapa- tát. A 2017-18. évi idényben a finn Cocks búcsúztatta a Ribnicát, a MOL-Pick Szeged új szerzeménye viszont a két meccsen 18 gólt dobott (10 otthon, 8 idegenben), de ez kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz.

        Forrás: MOL-Pick Szeged honlap/Süli Róbert

2018-04-27

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk