Kézilabda kupa

Nik Henigman: 2023-ig MOL-Pick Szeged

Nik Henigman 2018 nyara óta erősíti a Szeged csapatát. Eddig az NB I-ben 48 mérkőzésen lépett pályára, és 90 gólt szerzett. 2019-ben részese volt a Szeged Magyar Kupa győzelmében. A Bajnokok Ligájában eddig kilencszer volt ered- ményes, a most folyó szezonban három alkalommal lépett pályára, öt gólt szerzett, egyszer kapott két perces büntetést, s egy alkalommal jutott a végleges kiállítás sorsára. A játékos tavaly decemberben ünnepelte a 25. születésnapját. Jelenleg a szlovén válogatottal készül előbb az Európa-bajnoki selejtezőre, majd a jövő héten kezdődő egyiptomi világbajnokságra. Szlovénia válogatottjában 2016-ban mutatkozott be, a Rio de Janeiroban rendezett olimpián hatodik he- lyen végeztek, majd 2017-ben a világbajnokságon bronzérmet szereztek.


– Nagy öröm számomra, hogy sikerült meghosszabbítani a szerződésemet. Nem vagyok vándormadár, hiszen a Szeged előtt csak a nevelő egyesületemben, a Ribnicában szerepeltem. Kiválóan érzem magam a klubnál, úgy gondolom, itt még jobb játékos válhat belőlem. Számomra kiválóan indul ez az év, bízom benne, hogy a MOL-Pick Szegeddel idén eredményesek leszünk, és elérjük azo- kat a célokat, amelyeket kitűztünk magunk elé – nyilatkozta Nik Henigman.

Forrás: MOL-Pick Szeged honlap

2021-01-05

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk