Kézilabda kupa

Nem kegyelmezett a Győr a Mosonmagyaróvárnak

Az első félidő elején harcosan kezdtek a vendégek, meg is lepték vele a hazai- akat. Keményen védekeztek, s támadtak (3-3). Ekkor egy fordulatszámmal fel- jebb kapcsolt a Győr, s tíz perc múlva már négygólos előnyt mutatott az ered- ményjelző tábla (10-6). Ebben a szakaszban mindkét csapat hatásosan védeke- zett, mindkét kapus (Leynaud  és Szemerey) állta a sarat, ennek tudható be a kevés gól. Az utolsó tíz percben a hosszabb kispad adta cserék lévén iramot diktált a hazai csapat, melynek eredményeként nyolcgólos előnnyel zárták a félidőt (17-9).

A második játékrészben Csekő Brigitta személyében újoncot avatott a Győri Audi ETO KC, aki a balszélen történő indítás után szép góllal mutatkozott be (18-9). Nemsokára meglett a „tíz közte” (19-9), sőt, volt olyan időszak is, amikor 12 gól volt a különbség. Ekkor Gyurka János időt kért, melynek hatására „meg- táltosodtak” lányai, s a 42. percben felzárkóztak hét gólra (22-15). Danyi Gábor tanítványai ezt nem hagyták annyiban, felpörgették az iramot, s a 47. percben újra visszaállították a tízgólos különbséget (26-16). Az utolsó 13 percben a kitűnő- en védő Solberg teljesítményének köszönhetően csak két gólt engedélyeztek a vendégeknek, viszont nyolc dugót bepakoltak Herczeg kapujában, így meg- duplázva az első félidőben elért eredményüket, biztosan nyerték a találkozót (34-18).

Győri Audi ETO KC – Motherson Mosonmagyaróvár 34-18 (17-9)

2020 augusztus 18., kedd, 17.00 óra, Győr, Audi Aréna. 
Vezette: Őri Erika, Pozdena Erika.
Győri Audi ETO KC: Leynaud – Faluvégi 2, Kurtovic 2, Oftedal 5 (1), Edwige, Hansen 4, Fodor 2. Csere: Glauser, Solberg (kapusok), Kristiansen 5 (1), Amorim 4, Brattset, Lukács 4, Csekő 1, Nze Minko 5. Vezetőedző: Danyi Gábor. 
Motherson Mosonmagyaróvár: Szemerey – Katona, Kovács P. 2, Tóth E. 4 (1), Horváth B., Szarková 4, Hajtai 2. Csere: Herczeg, Fritz (kapusok), Gyimesi, Lancz 1, Hudák 1, Sirián 1, Holesová, Domokos 3, Stranigg Zs., Kellermann. Vezetőedző: Gyurka János. 
Hétméteres: 4/2 (Kristiansen 1/1, Kurtovic 1/0, Oftedal 1/1, Hansen 1/0), illetve 2/2 (Tóth 2/2).
Sárga lapok: 0, illetve 2 (Horváth B., Gyimesi).
Kiállítás: 2. perc (Kurtovic 2’), illetve 10 perc (Horváth B. 2’, Tóth 2’, Strannigg 2’, Hudák 2’, Gyimesi 2’).

Danyi Gábor: A felkészülésünkbe tökéletesen beleillő, hasznos gyakorló mérkő- zést játszottunk. A védekezésünk szervezett, kemény, hatékony volt, így azzal tulajdonképpen teljesen elégedett voltam. A támadó játékunk azonban való- ban mérsékeltre sikerült, de ennek tudom az okát és a jelenlegi szakaszban ez érthető is.” 

Gyurka János:Saját magunknak húztunk fel mentális falakat, pedig pontosan tudtuk, hogy a világ legjobbjai ellen fogunk pályára lépni. Így pedig csak rövid szakaszokban tudtunk megfelelően teljesíteni, mert nem csak az ellenféllel, hanem saját magunkkal is harcoltunk. Persze egy ilyen tudású csapat ellen nem egyszerű kézilabdázni, de sok rossz döntést is hoztunk ezen a találkozón.”

Danyi Gábor nyilatkozata ITT megnézhető meg.


Forrás és fotó: mkcse.hu - Győri Audi ETO KC honlap

2020-08-18

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk