Nem folytatja a munkáját a Fradinál Tord Ellingsen erőnléti edző

Július 6-án találkozott először a 2020/2021-es szezonra készülő FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapat kerete, ám hétfőn és kedden még csak a tesztelésen volt a hangsúly. Előbb a koronavírus miatt vizsgálták játékosokat, majd kedden fizikai felméréseket végzett a szak- mai stáb, amely egy helyen változott az előző évekhez képest. Nem folytatja ugyanis a munkát a klubnál a norvég erőnléti edző, Tord Ellingsen, aki 2015. óta felelt az együttes fi- zikai felkészítéséért.

– Életre szóló élmény volt itt dolgozni – mondta Tord Ellingsen. – Lehetőségem volt profi sportolókkal dolgozni a legmagasabb szinten egy olyan sportágban, amit mindegyikünk nagyon szeret. Megtiszteltetés számomra, hogy az évek során a Fradi család tagja lehettem, sok nagyszerű embert ismerhettem meg, élvezhettem, ahogy a világ talán legelszántabb szurkolói a csapatot biztatják, beutazhattam a csodálatos Magyarországot és láthattam az örömöt az emberek arcán, amikor a csapat tagjaival találkoztak. Ahogy mondani szokás, minden jónak vége szakad egyszer. A legjobbakat kívánom a csapatnak a pályán és azon kívül is!

– A koronavírus-járvány közben és után nehéz gazdasági döntéseket kellett meghoznunk – indokolta a váltást Bognár László ügyvezető igazgató –, de Tord Ellingsennel kapcsolatban az utazás, így pedig a közös munka is nehézségekbe ütközött volna. Nem tudhattuk, de még ma sem tudhatjuk, hogy a közeljövőben milyen feltételekkel lehet majd utazni Norvégia és Ma- gyarország között, ezért, bár szívesen folytattuk volna vele az együttműködést, a csapat zavartalan felkészülésének érdekében a váltás mellett döntöttünk. Azt remélem, hogy az el- múlt öt évben a klubnál dolgozó edzők, erőnléti szakemberek sokat tanultak tőle, és a jövő- ben is hasznosítani tudják ezeket a tapasztalatokat. Női kézilabdacsapatunk fizikai felkészí- téséért a jövőben egy fiatal, tehetséges, ugyanakkor már kellően tapasztalt erőnléti edző, Ungvári Máté felel. Tord Ellingsennek köszönjük a Ferencvárosért tett erőfeszítéseit!

Forrás:
fradi.hu

2020-07-08

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk