Kézilabda kupa

Nedim Remili 2026-ig Telekom Veszprém

– Büszkén és nagy örömmel jelentem be új jobbátlövőnk, Nedim Remili érkezé- sét. A világklasszis kézilabdázó azonnali hatállyal érkezik hozzánk Veszprémbe a Lomza  Industria Kielce csapatától, sérült játékosunk Yahia Omar pótlására. Az egyiptomi jobbátlövő sérülése komplikált helyzetbe hozott minket, hiszen szezon közben még nehezebb olyan minőségi játékost találni, akinek az érkezésével fenntarthatók az adott évre kitűzött célok. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a tulajdonosnak, Mészáros Lőrincnek és a tulajdonosi jogokat gyakorló társaság- nak, a Duna Aszfalt Zrt.-nek, hogy ebben a bonyolult gazdasági helyzetben rendkívüli anyagi áldozatot hoztak a veszprémi kézilabda sikeréért – indokolta a francia játékos szerződtetését dr. Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója.

Nedim Remili 1995. július 18-án született Créteil városában és a helyi kézilabda csapatban kezdte el karrierjét. 2013 és 2016 között szerepelt szülővárosa alaku- latában, majd a francia sztárcsapathoz, a Paris Saint-Germain Hadball csapatá- hoz igazolt, ahol hat évet húzott le. Ez idő alatt hatszor nyerte meg a francia bajnokságot, háromszor a Francia Kupát és a Francia Ligakupát. A 27 éves játé- kos a Párizsban töltött időszaka alatt végig a legrangosabb európai kupaso- rozatban szerepelt. Hat szezon alatt összesen 441 találatot szerzett a Bajnokok Ligájában.

2022 nyarán újabb váltás jött Remili karrierjében, a lengyel Lomza Industria Kielce csapatához szerződött, ami nem tartott sokáig, hiszen fél év elteltével Veszprémbe igazolt. A francia átlövő az idei Bajnokok Ligája kiírásban eddig nyolc mérkőzésen 26 gólt jegyzett és három alkalommal volt kiállítva két percre. A játékos a nemzetközi porondon az egyenes kieséses szakasztól kezdve állhat az „Építők” rendelkezésére, mivel a csoportkörben még nem léphet pályára az EHF (Európai Kézilabda Szövetség) szabályzata szerint.

Remili a válogatottban is húzóember, eddig 69 mérkőzésen lépett pályára, ezeken az összecsapásokon 216 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. A 2020-as tokiói olimpián a dobogó legfelső fokára álhatott fel, sőt az ötkarikás játékok All-Star csapatába is beválasztották, mint legjobb irányító. Világbajnok- nak is mondhatja magát, hiszen 2017-ben „hazai” pályán akasztottak aranyér- met a nyakába. Csakúgy, mint az olimpián, a 2017. évi világbajnokságon is be- választották az All-Star csapatba, ezúttal a legjobb jobbátlövőként került be. A januárban véget ért világbajnokságon ezüstérmet akasztottak a nyakába, mi- után a döntőben vereséget szenvedtek Dániától. Ezen az eseményen is bekerült az All-Star csapatba, mint legjobb irányító. Emellett még egyszeres világbajnoki és egyszeres Európa-bajnoki bronzérmesnek mondhatja magát.

Forrás: Telekom Veszprém honlap
Fotó: MARTIN BERNETTI/AFP – East News/Polska Press – Photo Anne-Christine POUJOULAT / AFP  

2023-02-08

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk