Kézilabda kupa

 

Nagy László Szlovénia ellen újra a válogatott keretben

A 19 fős keret 16 tagja kezdi meg a felkészülést május 28-án Budaörsön, a külföldi bajnokságokban még szereplő játékosok, Bartók Donát, Borbély Ádám és Faluvégi Rudolf egy héttel később csatlakoznak az együtteshez. Császár Gábor a klubszezon végén elvégzett térdműtétje miatt nem lehet tagja a keretnek, szerepel a névsorban viszont az egyaránt sérülésből visszatérő Lékai Máté és Faluvégi Rudolf.

A világbajnokságra való kijutáshoz mindkét mérkőzésen a legjobbunkat kell nyújtanunk – hangsúlyozta Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány. – Mindent meg- teszünk majd a győzelemért. A szlovén csapat világbajnoki bronzérmesként favoritnak számít, tehát mondhatjuk, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen szállunk harcba. Bízom a keret tagjaiban, ami pedig Jamali Imant illeti, leültünk, beszélgettünk, és ezt követően döntöttem úgy, hogy ezúttal nem lesz a csapat tagja. Fontos, hogy mindenki, aki ott van a keretben, képes legyen száz százalékosan odatenni magát, mentálisan és fizikálisan egyaránt, mindkét mérkőzésen.

– Már a sorsolás pillanatában tudtuk, hogy rendkívül erős ellenféllel szemben vívhatja ki a magyar válogatott a világbajnoki részvétel jogát, a tokiói olimpia szempontjából viszont nagyon fontos, hogy ott legyen a csapat a jövő évi világbajnokságon. Felkérést kaptam rá a szakmai stábtól és a szövetségtől, hogy erre a két mérkőzésre még legyek tagja a válogatottnak, ami megtisztelő számomra, és szeretnék mindent megtenni annak érdekében, hogy a csapat ott legyen a januári tornán – mondta el kerettagsága kapcsán Nagy László.

A magyar csapat június 9-én lép pályára Koperben, majd június 13-án fogadja Veszprémben a szlovénokat. A párharc győztese vehet részt 2019 januárjában a dán-német közös rendezésű világbajnokságon, amelynek győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.

Az olimpiai kvalifikáció következő versenye a 2020-as, immár 24 csapatos norvég-osztrák-svéd közös rendezésű Európa-bajnokság, amelynek győztese részt vehet az olimpián, a további két legjobb helyen végző együttes – amely korábban még nem szerzett részvételi jogot az olimpiai kvalifikációs tornára – szintén ott lehet az ötkarikás selejtezőn 2018 tavaszán.

A magyar férfi válogatott kerete:

Kapusok:
BORBÉLY Ádám (Orlen Wisla Plock, lengyel), MIKLER Roland (Telekom Veszprém), SZÉKELY Márton (Grundfos Tatabánya);

Jobbszélsők:
HORNYÁK Péter (Balatonfüredi KSE), ORSZÁGH Ádám (Dabas KC VSE);

Jobbátlövők:
ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (MOL-Pick Szeged),
BARTÓK Donát (TBV Lemgo, német), NAGY László (Telekom Veszprém);

Irányítók:
JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém);

Beállók:
BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém),
SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya);

Balátlövők:
BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), FALUVÉGI Rudolf (HBC Nantes, francia),
ILYÉS Ferenc (Grundfos Tatabánya), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém);

Balszélső:
BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE).

Szövetségi kapitány: Ljubomir VRANJES

Edző: Björn SÄTHERSTRÖM
Kapusedző: SZATHMÁRI János

Férfi világbajnoki selejtezők

1. mérkőzés:
2018. június 9., szombat, 20:00 óra, Koper
 Szlovénia  Magyarország

2. mérkőzés:
2018 június 13., szerda, 19:00 óra, Veszprém
Magyarország SzlovéniaForrás: MKSZ – Fotó: Nemzeti Sport

2018-05-27

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk