Kézilabda kupa

Műtik a Ferencváros válogatott kapusát

– Kinga korábban már operált térdében a külső részen az ízületi porc felszínt érinti a mostani sérülés, az MR-vizsgálat is ezt támasztja alá – mondta dr. Pavlik Attila, az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatorvosa. – Atroszkópos műtétet vég- zünk, amivel kitisztítjuk a térdét, az olimpiai felkészülés szempontjából ez a legop- timálisabb eljárás. Ha csak tisztításra lesz szükség, akkor várhatóan nagyjából négy hetet vesz igénybe a felépülése.

– Nem agyalok azon, hogy miért épp most jött ez a sérülés, mert csak nehezebben gyógyulok, ha szomorkodok, inkább arra pörgetem magam, hogy minél gyorsabban túl legyek rajta – értékelte helyzetét Janurik Kinga, majd a történtekről is beszélt. – A Vác elleni meccs elején kezdtem érezni, hogy fáj a térdem, de az adrenalin elnyomta, a meccs hevében nem foglalkoztam vele, de a második félidőben rosszabbodott. Szerettem volna még játszani vele, meg- próbálni, hogy hogyan reagál a mozdulatokra, de éreztem, hogy valami nem jó, és Duleba Norbert kapusedző is azt mondta, hogy ne erőltessem, úgyhogy az egyik hetes után nem mentem vissza. Az orvosok szerint is ez volt a jó döntés, mert lehetett volna nagyobb is a baj, igaz, így is műtét vár rám.”

 – Azt mondták, ha nagyon ügyes vagyok, négy hét lehet a felépülés, és miért ne lennék az? – tette hozzá a kapus. – Persze, tudom, az csak egy dolog, hogy én nagyon akarom, de nem szabad elkapkodni a visszatérést. Mindenesetre abban nagyon bízom, hogy az idény végén, ha csak egy meccset is, de tudok még játszani, illetve, hogy az olimpiai felkészülés kezdetére teljesen rendben leszek.

Forrás: fradi.hu / Fotó: MTI - Czeglédi Zsolt fradi. hu

2021-04-13

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk