Kézilabda kupa

MTK Budapest: Vida Gergő az új vezetőedző

– Hogyan vezetett az utad az MTK Budapesthez?
– Golovin Vlagyimir hívott fel, hogy mit szólnék a lehetőséghez. Mondhatnám, hogy sokat gondolkoztam, de ez nem lenne igaz, hiszen, ha maga a szövetségi kapitány kér fel, illetve ilyen csapatot vezethetek, arra nem lehet nemet monda- ni.

– Miért döntöttél úgy, hogy elvállalod az MTK Budapest női kézilabdacsapa- tának irányítását?
– A Debreceni Kézilabda Akadémia szakmai igazgatójaként tevékenykedtem, ahol nagyon jól éreztem magam, és nagyon sokat köszönhetek nekik, de úgy gondolom, ez kiváló szakmai lehetőség számomra, hogy vezetőedzői felada- tokat láthatok el ilyen jó elsőosztályú csapatnál, mint az MTK Budapest.

– Golovin Vlagyimir hosszú évek óta irányítja az együttest, mennyire nehéz így átvenni a csapatot?
– Abszolút nem teher számomra, motiváló feladat folytatni azt a munkát, amit Vova felépített szakmailag az elmúlt évek során. Ez a koncepció jól működik, így én is ezen az úton szeretnék tovább haladni. A kézilabdáról kialakult hasonló elveink mellett természetesen az én sajátosságaimmal szeretném kiegészíteni a közös munkát.

– Ismered a csapatot, mit gondolsz a jelenlegi játékosállományról?
– A közösség kiváló elegye a rutinos és fiatal játékosoknak, ez a koncepció nekem tetszik, hiszen a fiatalabbak sokat tudnak tanulni az idősebbektől, rutinos játékosra pedig mindig szükség van a pályán, a fiatalok pedig lendületet, új színt vihetnek a játékba, így jól kiegészítik egymást. Mindenképpen legfontosabb a csapategység és a csapatként való funkcionálás a mérkőzéseken, az egymá- sért való küzdés.  

– Milyen célokat fogalmaznál meg a csapat jövőjével kapcsolatban?
– A sok találgatás után – Golovin Vlagyimir kinevezése és az új edző személyével kapcsolatosan – a lányok nincsenek már bizonytalanságban, letisztult a jövőkép a játékosok és a klub számára is. Bízom benne, hogy ez előrébb viszi a társasá- got. A legfontosabb, hogy az elmúlt évek alatt felépített szintet tudjuk tartani és továbbra is fejlődési lehetőség legyünk a fiatal magyar tehetségek számára, akik később Magyarországot képviselhetik a válogatottban, illetve a nemzetközi kupameccseken.

Forrás:
MTK Budapest honlap – Fotó: akademia.dvsckezilabda.hu

2021-11-30

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk