Kézilabda kupa

Mosonmagyaróvár: Újabb fiatal tehetség érkezik

Nyolc évesen a Győri ETO KC-ban kezdtem kézilabdázni, ahol Pánczélné Rus- kó Katalin volt a nevelőedzőm - kezdte a bemutatkozást a klub honlapján Varga Emília. –  Az általános iskola befejezése után viszont a NEKA akadémistája lettem, ahol most a negyedik évemet töltöm. Szerepeltem az utánpótlás csa- patokban, a felnőtt másodosztályban és egy kis tapasztalatot szereztem már az élvonalban is. Voltam serdülő és ifjúsági válogatott, jelenleg pedig tagja vagyok a júliusi, Romániában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra készülő junior válogatottnak. 

Izgalmas hónapok elé nézel, hiszen a kontinens viadal után, gyakorlatilag ezzel a klubváltással kezdődik el a felnőtt pályafutásod. Miért választottad a mosonmagyaróvári klubot? 
Szimpatikus csapat a Motherson-Mosonmagyaróvár, ahol pontosan tudom, hogy profi munka folyik, így biztosan sokat fogok tanulni. Nagyon boldog vol- tam, amikor megkerestek, mert a számomra most ez a legjobb lehetőség. Fiatal játékosként tisztában vagyok azzal, hogy meg kell harcolnom a játékpercekért, de megpróbálom majd kihasználni a lehetőségéket. Sztankovics Kyra gyerekkori ismerősöm, Győrben játszottam együtt vele, Faragó Luca pedig a NEKA-ban volt a csapattársam, így lesznek ismerősök az MKC csapatában. Az otthonom- hoz is közelebb leszek, tehát izgatottan, motiváltan várom a klubváltást. 

Fotó: NEKA/Tompos Gábor

2023-03-22

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk