Kézilabda kupa

Momir Ilics az idény végén visszavonul

Momir Ilics szülővárosában, a Samot Arandelovacban kezdte profi karrierjét, ahol 2001-ig ját- szott, majd a Kolubara-Lazarevacba igazolt. 2002-ben a szabadkai Fidelinka Subotica csapa- tához került, ahol egészen 2004-ig játszott, majd következett a nemzetközi porondra való be- töréshez szükséges váltás, amikor is a szlovén Gorenje Velenjéhez igazolt. Itt a Bajnokok Li- gájában szerepelhetett. Ki is használta a lehetőséget, hiszen a Velenjében töltött két szezon alatt 91 alkalommal volt eredményes a legrangosabb európai kupasorozatban. Fel is figyelt rá a német VfL Gummersbach: 2006-tól 2009-ig játszott a német csapatban, utolsó idényében sikerült EHF-kupát nyernie. Ezután a THW Kiel következett, ahol mindent megnyert, amit kézilabdázó egy Bundesliga csapattal megnyerhet. Kétszeres Bajnokok Ligája győztes, három- szoros német bajnok és kupagyőztes és kétszeres német szuperkupa győztesként hagyta el az észak-német csapatot, hogy 2013-ban a Veszprémhez csatlakozzon.

Az „Építőkkel” öt alkalommal került be a VELUX EHF Bajnokok Ligája Final Fourba, illetve eddig ötszörös magyar bajnoknak, ötszörös Magyar Kupa győztesnek, kétszeres SEHA Liga győztesnek vallhatja magát. Két ízben is ő lett a Bajnokok Ligája gólkirálya: a 2014-15-ös szezonban 114, majd a 2015-16-os idényben 120 gólt szerzett. A magyar rekordbajnok szí- neiben eddig összesen 266 mérkőzésen lépett pályára és 1162 gólt dobott.

A szerb válogatottban 125 mérkőzésen 456 találat fűződik a nevéhez. A legjobb eredménye a 2012-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságon elért második hely, ráadásul a kontinenstorna legjobb játékosának is megválasztották.

Hat évet játszottam ebben a klubban, ez volt az utolsó idényem. Egyszer mindenkinek eljön ez az idő, én most mondok búcsút. Nagyon nehéz döntés, hogy végleg befejezzem a pálya- futásom. Húsz évet kézilabdáztam profi szinten, ez az életem. Nem is tudom elképzelni nél- küle a továbbiakban – nyilatkozta meghatottan Momir Ilics.

Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója elárulta, hogy Ilics, illetve a csa- pat edzője, David Davis megegyeztek abban, hogy a klasszis átlövő segédedzői pozícióban a klub mellett marad.

Forrás: Telekom Veszprém honlap – Fotó: Vörös Dávid

2019-05-21

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk