Kézilabda kupa

MOL-Pick Szeged célja: megvédeni a bajnoki címét

Szögi Nándor, operatív igazgató: „Nagy reményekkel várom az elkövetkezendő szezont. Az előzőt a bajnoki arany szó szerint bearanyozta, de ez a szakmai stábunk elé óriási elvárást tett. Jó lenne megvédeni a címünket. Természetesen minden játékosunk ezen lesz, valamint, hogy a Magyar Kupában is sikeresek legyünk és a Bajnokok Ligá- jában eljussunk a legjobb nyolcig. Rendkívül fontosak számunkra a szurkolóink is. Kü- lön öröm számunkra, hogy van több mint száz új bérletesünk, de a régiek is folyama- tosan újítják meg helyeiket. Várjuk őket továbbra is az irodánkban.”

Juan Carlos Pastor, vezetőedző: „Jól telt a nyár, hiszen megnyertük a bajnokságot. Sikerült feltöltődnöm a következő idényre. Jobban kell majd játszanunk, mint tavaly, mert mindenki jól erősített az átigazolási szezonban, nemcsak mi. Az a célunk, hogy minden kiírásban ott legyünk a csúcson. A Bajnokok Ligája sorsolás úgy hozta, hogy a mi csoportunkból egyszerűbb továbblépni, de jól kell teljesítenünk végig, hogy meg- felelő ellenfelet kapjunk a nyolcad döntőben.”

Marko Krivokapics, másodedző: „Ami azt illeti, nem tettem félre a kézilabdát a nyá- ron sem, mert a mesteredzői tanfolyamot csináltam végig Szerbiában. Kipihentem ma- gam, várom az új szezont. A roglai edzőtábor után már okosabbak leszünk, hogy az új fiúknak mennyire lesz nehéz a beilleszkedés a csapatunkba. Biztosan sikerül nekik, bízom benne, hogy jó idényünk lesz. Szlovéniában a fizikai felkészítésen lesz a hang- súly, a taktikai elemek még másodlagosak lesznek.”

Jonas Källman, csapatkapitány: „Minden percét kiélveztem a nyár szünetnek. Jó játékosokat szerződtettünk, biztos vagyok benne, hogy könnyen beilleszkednek majd a csapatunkba. Voltak rossz periódusaink az elmúlt idényben, de összességében kiválóan kézilabdáztunk. Megnyertük a bajnokságot, ez a legfontosabb a klubnak, a szurkolók- nak és a városnak. Nehéz szezon áll előttünk, mert meg kell védeni a címünket, de mindent megteszünk ennek érdekében.”

Új játékosok


Nik Henigman:
„Nagyon örülök, hogy a magyar bajnokcsapathoz igazolhattam, bár amikor aláírtam a szerződésem, akkor ezt még nem tudtam. Viszont a bajnoki döntő megnyerése után én is boldog voltam. Nagy lépés ez a karrieremben, hogy bemu- tatkozhatom a Bajnokok Ligájában. Szeretnék fejlődni Szegeden védekezésben és tá- madásban egyaránt.”

Stanislav Kaspárek: „Akárcsak Niknek, nekem is nagy lépés a szegedi szerződés. Nagy kihívás számomra, hogy a Bajnokok Ligájában játszhatok majd. A csapatból mindenkit ismerek, de leginkább természetesen Bánhidi Bencét, akivel korábban együtt kézilabdáztam Balatonfüreden.

Mirko Alilovics: „Könnyen meghoztam a döntést, hogy Szegedre igazoljak, mert a klub folyamatosan fejlődik. Legutóbb megnyerte a magyar bajnokságot, most már pedig segíteni szeretnék, a még jobb teljesítmény elérésében. A labdarúgó világbaj- nokság miatt őrület volt Horvátországban, mindenhol lengtek a zászlók. Amikor hazajött a válogatott, ötszázezer ember ünnepelte az utcákon, reméljük, lesznek még ilyen nagy sikereink a jövőben.”

Joan Canellas: „Nem ismerem még Szegedet jól, de ellenfélként már többször jártam itt, azonban akkor kevésbé tudtam felfedezni a várost. Annyi biztos, hogy az időjárás nem a legjobb, de nagyon jó helynek tűnik. Több dolog miatt is meghatározó volt, hogy a MOL-Pick Szeged mellett döntöttem. Érdekes projekt folyik itt, folyamatosan fejlődik a csapat és egyre jobb eredményeket ér el évről évre. Fontos, hogy az edző spanyol, illetve lesz játékos is honfitársam, de többen megfordultak korábban Spa- nyolországban.”

Jorge Maqueda: „Szegedről leginkább a szurkolókra emlékszem, mindig fantasztikus hangulatot teremtettek a csarnokban, amikor idejöttem ellenfélként. Nekem is az a célom, hogy ismét magyar bajnok legyen a MOL-Pick Szeged, valamint előrébb lépjünk a nemzetközi porondon.

Dean Bombacs: „Nagyon örülök, hogy visszatérhetek Szegedre, ahol pályafutásom eddigi két legszebb évét tölthettem eddig. Roglán kevés a látnivaló, így leginkább dolgozni fogunk, de ha a mester beleegyezik, akkor egy szabad délutánon majd meg- mutatom a környéket a srácoknak.”

Forrás: MOL-Pick Szeged honlap / Becsei Dávid 

2018-07-22

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk