Kézilabda kupa

MOL-Pick Szeged: A visszavágón már hét gól volt közte

MOL-Pick Szeged – RK Nexe 31-24 (15-8)

Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött.
Vezette: Nagy Ferenc, Túróczy József
MOL-Pick Szeged: Mikler – Radivojevics 1/1, Kaspárek 3, Bombacs 1, Gaber 1, Mackovsek 4, Källman 5. Csere: Alilovics (kapus), Henigman 1, Bánhidi 4, Bodó 6, Zsitnyikov 1, Sostarics 3/3, Szepesi, Kecskés 1, Rosta. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
RK Nexe: Car – Vida 1, Rodin 1, Z. Pesics 4, Jaganjacs 8, Barisics Jaman, Jelinics 2. Csere: Radovanovics (kapus), Pribetics 2, Severec 1, Mrdenovics, Dumencics 2, Bakics 2/1, Mileta 1. Vezetőedző: Hrvoje Horvat.
Hétméteres: 4/4, ill. 4/1.
Kiállítás: 8, illetve 2 perc.

A MOL-Pick Szeged kerete egyetlen helyen változott, a 16 éves, tehetséges bal- szélső, Szepesi Zsombor került be. A fiatal játékos a PICK Kézilabda Akadémia neveltje, a nyáron érkezett Szegedre Mezőkövesdről. Jó kezdett a hazai csapat, remekül összeállt a védekezésük, így Jonas Källman vezetésével fokozatosan húztak el a horvát csapattól. Borut Mackovesek is szépen elkapta a fonalat, Dean Bombacs zseniális passzai után könnyű és okos gólokat szerzett. Az első 30 percben már volt olyan időszak, amikor kilenc góllal vezetett a Szeged. A hajrá- ban faragott hátrányából a Nexe, pedig Mikler Roland több bravúrt bemuta- tott, köztük hétméterest is védett. A vendégek hajrája csak annyira volt elég, hogy a félidő végére felzárkózzanak hét gól különbségre (15-8).

A második harminc perc eleje kísértetiesen hasonlított a hazaiak részéről a pén- teki edzőmeccsre. Most nem csak labdákat szórtak el, hanem biztos helyzeteket is elrontottak. Ezt pedig a vendégek könyörtelenül kihasználták, gólokkal büntet- ték. Mirko Alilovics hetest, majd ziccert védett, ez pedig kellő lendületet adott a Kékeknek. Pályára lépett Bodó Richárd és Bánhidi Bence, a két magyar váloga- tott játékos szórta a gólokat, Bánhidi még büntetőket is kiharcolt góljai mellé. A heteseket pedig Sostarics és Radivojevics biztos kézzel értékesítették, így visz- szaállt ismét a kilencgólos különbség. A hajrában játéklehetőséget kaptak a sze- gedi fiatalok is, a helyzet annyiban változott, hogy a mérkőzés végére a Nexe ismét két gólt faragott a hátrányából (31-24).

Juan Carlos Pastor: „Jó lett volna többet forgatni a csapatot, de a sérültjeink miatt erre most sem volt esélyünk. Jól kezdtünk, ezt tetszett, a meccs elején jól kézilabdáztunk. Sajnos, a biztos vezetés tudatában kicsit visszább vettünk a tem- póból, ami azért megbosszulta magát. Minden meccsen lépünk előre, így most is ezt tettük. A hibákat javítanunk  kell, erre még van időnk.”

Forrás:
MOL-Pick Szeged honlap / Süli Róbert – Fotó: Sólya Eliza

2020-08-22

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk