Kézilabda kupa

MOL-Pick Szeged: A harmadik edzőmeccs is kipipálva

MOL-Pick Szeged – RK Nexe 33-28 (18-15)

Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött.
Vezette: Bíró Ádám, Kiss Olivér.
MOL-Pick Szeged: Alilovics – Sostarics 4/2, Kaspárek 2, Zsitnyikov 1, Bánhidi 2, Bodó 4, Källman 4. Csere: Mikler (kapus), Henigman 8, Bombacs 1, Radivojevics 3/3, Gaber 2, Mackovsek 2, Rosta, Kecskés, Rea. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
RK Nexe: Car – Barisics-Jaman 2, Z. Pesics 2, Jaganjacs 1, Vida 1, Jelenics 1, Rodin 6. Csere: Radovanovics (kapus), Bakics, Severec 6, Pribetics 3, Mileta 1/1, Buvinics 5, Mrdenovics, Dumencsics. Vezetőedző: Hrvoje Horvat.
Hétméteres: 5/5, illetve 2/1.
Kiállítás: 2, illetve 6 perc.

A Szeged csapatában Matej Gaber felgyógyult a sérüléséből, így a szlovén be- állós az első felkészülési mérkőzésére készülhetett, csakúgy, mint a fiatal után- pótlás-válogatott Rea Barnabás. Bodó-bombával indult a találkozó. Ez kellő lendületet adott, és Mirko Alilovics védései is kellettek ahhoz, hogy előbb két góllal (4-2), majd négy góllal (6-2) lépjen el a hazai csapat. A 12. percben Jonas Källman két értékesített ziccerének is köszönhetően már ötgólos volt az előny (9-4). Jött egy hullámvölgy, ezt Rodin – rendesen megszórta magát a horvát jobbátlövő – vezérletével a Nexe könyörtelenül kihasználta, s feljött két gólra (9-7). Matej Gaber váltotta Bánhidi Bencét, s éppen szlovén játékos törte meg az öt perces szegedi gólcsendet (10-7). A 22. percben Nik Henigman üres kapus gólt szerzett, majd Dean Bombacs egy pazar csel után vette be a Nexe kapuját, s ezzel már tetemes előnyre tett szert a hazai gárda (16-10)  A hajrában több labdát is elszórtak a hazaiak , így a vendégek faragtak a hátrányból, de így is háromgólos előnnyel térhettek pihenőre a Kékek (18-15).

Horvát hetessel és góllal kezdődött a második félidő, amelyre Sostarics hasonló módon válaszolt. Nem ment a játék, egy gólra jöttek fel a vendégek (20-19). Mikler Roland egy gólos előnynél (21-20)  ziccert védett, majd Nik Henigman fontos találatot szerzett, így sikerült újra két gólra növelni a hazai vezetést (22-20). Ebben az időszakban Henigman volt elemében, a szlovén átlövő rendesen megszórta magát, kiválóan játszott. Egyre többször szereztek labdát a szege- diek, a helyzeteket pedig Källman és Sostarics is rendre értékesítette, így egyre nagyobb lett a távolság a két csapat között. A hajrában szerepet kaptak ismét a hazai fiatalok, Rea Barnabás először húzhatta fel a felnőtt csapat mezét. Mindez kevésbé zavarta meg a Szeged játékát, s biztosan, ötgólos győzelmet aratott (33-28).

Forrás: MOL-Pick Szeged honlap / Süli Róbert – Fotó: Sólya Eliza

 

2020-08-21

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk