Kézilabda kupa

Mínusz hétről tizenhárommal nyert a Ferencváros az MTK ellen

Alaposan felforgatott csapattal kezdett a Ferencváros: Kisfaludy Anett és Háfra Noémi belső kettőse kezdett, de Szekeres Klára viszonylag gyorsan pályára került, támadásban pedig Emily Bölk érkezett öt perc elteltével. Szucsánszki Zita irányított, de negyed óra se pergett még le, amikor Tóth Nikolett került pályára. Mindenki lehetőséget kapott, csak a kisebb sérüléssel bajlódó Bíró Blanka, Angela Malestein és Alicia Stolle maradt a padon.

Az első félidőben lassú és puhány volt a hazai csapat védekezése, a vendégek átlövői hat-nyolc méterről lőhettek szabadon, de a szélsőkre se értek ki megfelelő ütemben. A helyzet- kihasználással is bajok voltak, rengeteg ziccert hibáztak. Mindez megbosszulta magát, előbb három, majd öt, aztán hét góllal is vezetett az MTK a játékrész derekán, a szünetig is csak öt gólig tudott visszakapaszkodni a zöld-fehér alakulat (13-18).

Az igazi fordulat a második félidőben következett. Az eddigi edzőmeccseken Elek Gábor a leghatékonyabban teljesítő Csiszár-Szekeres Klára, Julia Behnke belső védő kettőst állította a centrumba. Pörgős és kemény lett a védőfal, a hat Fradi játékos egyszerre mozgott, a hátuk mögött Janurik Kinga pedig egyre másra szállította a védéseket, pedig az első félidőben a labdával se nagyon találkozott. A 38. percben egyenlített a Ferencváros, és a vezetésre se kellett már sokat várni, az utolsó negyed órában pedig teljesen felőrölték az MTK-t (37-24).

FTC-Rail Cargo Hungaria – MTK 37-24 (13-18)

Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött.
A Ferenváros gólszerzői:
Tóth Nikolett 6, Klujber Katrin 6, Kovács Anett 5, Háfra Noémi 4, Pásztor Noémi 4, Julia Behnke 4, Schatzl Nadine 2, Emily Bölk 2, Szucsánszki Zita 2, Kovacsics Anikó 1, Márton Gréta 1.

Forrás: Fradi.hu – Fotó: Török Attila

2020-08-04

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk