Kézilabda kupa

Második edzőmérkőzésén már nem hibázott a Telekom Veszprém

Tipikus idény eleji felkészülési mérkőzés volt. Egyik csapat sem „szaggatta szét az istrángot”, az első félidő elején amolyan adok-kapok alakult ki a pályán: 16-16-ig hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy góllal. A játékrész utolsó tíz per- cében aztán megrázta magát az „Építők’, s a félidő végét jelző hármas sípszó után ötgólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe (21-16).

A találkozó második része annyiban hozott változást, hogy a haza csapat növelte az előnyét, s a 37. percben már tíz volt közte (28-18).  A hátra lévő 23. percben sportszerű keretek között csendben folydogált a mérkőzés, a Veszprém tartotta a nyolc-tíz gólos előnyét, melyet a találkozó végére 11 gólosra hizlalt Konkoly Csaba tanítványaival szemben (41-30).

Telekom Veszprém – HE-DO B.Braun Gyöngyös 41-30 (21-16)

Telekom Veszprém: Cupara, Székely – Manaszkov 5 (1), Yahia 3, Moraes 6, Tonnesen 1, Nilsson 4, Markussen 1, Ligetvári 3, Strlek4, Blagotinsek 5, Siskarjev 4, Nenadics 2, Mahé, Maqueda 1, Borozan 2. Vezetőedző: David Davis

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Merkovszki, Nagy, Tóth – Papp 1, Urbán 2, Halász,  Ubornyák 1, Varsandán 1, Hegedűs 2, Gábori, Duris 4, Vilovski 5, Gerdán, Herceg 3, Gráf 5 (1), Markez 6 (1). Vezetőedző: Konkoly Csaba

Hétméteresek: 1/1 illetve 3/2

Kiállítások: 6 perc, illetve 2 perc


David Davis: „A mai már sokkal jobb volt, mint legutóbb. Meg tudtuk mutatni, mennek azok a dolgok, amiket edzésen gyakoroltunk. A hozzáállás is jobb volt ma, kicsit pihentebbek voltak a játékosok, és megtalálták a ritmust. Elégedett vagyok a srácok teljesítményével.”

Rogerio Moraes: „Sokkal jobban kezdtünk, mint a Tatabánya ellen. Jobban sze- rettünk volna játszani, és megmutatni az edzőnknek, hogy tudunk jól is szere- pelni. Az első félidő nem volt olyan magas szintű, de a második már jobb volt, sikerült kialakítanunk egy nagyobb különbséget. Fontos volt, hogy megmutassuk magunknak, hogy mindennap tudunk fejlődni.”

Sándor Ákos: „Nagyon jó mérkőzést játszottunk, és végre látható volt a csapat játékán az, amit mi szerettünk volna játszani. Eredménytől függetlenül gratulálok a csapatomnak, és a Veszprémnek is sok sikert kívánok. Nehézkes volt az eddigi felkészülésünk, hiszen sok idő maradt ki kézilabda nélkül. Próbáljuk az új dolgokat gyakorolni. Lesz a srácoknak egy hét aktív pihenőjük, de mire visszatérnek, már meg van a tervünk Konkoly Csaba vezetőedzővel a folytatásra.”

Nagy Benedek: „Jó volt újra Veszprémben lenni. Szerintem mindkét csapatnak sokat használt ez a mérkőzés. Idáig elég sok meccset játszottunk, most követ- kezik egy kis pihenés. Az első félidőben jól tartottuk magunkat, de mindenki tud- ja, hogy nem mi voltunk az esélyesek.”

Forrás: Telekom Veszprém honlap – Fotó: Vörös Dávid

2020-08-08

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk