Kézilabda kupa

Martin Stranovsky Szegedre szerződött

Martin Stranovsky születésnapját már Szegeden ünnepli, hiszen ezen a héten, szombaton lesz 35 éves. Érsekújváron ismerkedett meg a kézilabda alapjaival, majd 2005-ben Spanyolországba, a Leon csapatába szerződött. Itt mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, a 2011-2012. évi idényben a Szeged ellen is játszott, méghozzá kiválóan. Szegeden kilenc gólt szerzett a 35-31-re megnyert mérkő- zésen, majd Leónban hat alkalommal volt eredményes, akkor a hispánok 31-25-re győztek. 2012-ben szerződött a világhírű Barcelonához, itt két évet szerepelt, majd a német Erlangen következett. Itt négy évet töltött el, 2018-ban szerződött vissza Szlovákiába, a Tatran Presov együttesébe, amellyel tavaly a Bajnokok Li- gája alsó ágán szerepelt. Martin Stranovsky összesen 423 gólt szerzett az európai topligában. Kétszer játszott Bajnokok Ligája-döntőt, mindkétszer ezüstérmes lett. A szlovák nemzeti csapatban 96 meccsen 343-szor volt eredményes.

–  Nagyon boldog vagyok, hogy az élettől kaptam ismét egy nagy lehetőséget, és egy ilyen neves klubban folytathatom a pályafutásomat. A szegedi kézilab- dát nem kell bemutatni, tisztában vagyok vele, hogy Európa egyik élcsapa- tának a mezét húzhatom magamra. Hatalmas motivációt kaptam, hogy újból a Bajnokok Ligájában szerepelhetek, izgalommal várom, hogy bemutatkozzam a magyar élvonalban. Ellenfélként már megtapasztaltam, hogy milyen fantaszti- kus tábora van a csapatnak. Nagyon bízom benne, hogy hamarosan vissza- térhetnek a szurkolók a lelátóra, mert velük lehetünk igazán erősek, és érhetünk el szép eredményeket. Testvérem, Tomás sokat mesélt Szegedről. Jó helyre ke- rültem, szeretném megmutatni, hogy jól jártak velem a #kékek, ezért küzdök és hajtok majd minden mérkőzésen – nyilatkozta Martin Stranovsky.

Forrás: MOL-Pick Szeged honlap / Süli Róbert

 

2020-09-07

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk