Kézilabda kupa

Mario Sostarics továbbra is Szegeden folytatja pályafutását

Pénteken kora este a #kékek legújabb, legfrissebb adásában jelentették be, hogy szlovén szélsővel, Mario Sostariccsal a MOL-Pick Szeged 2023-ig meghosszabbította a szerződését. Mario otthonában nyilatkozott a folytatásról.
– Nagyon boldog vagyok, hogy meghosszabbította a szerződésemet a klub, örülök annak, hogy bízik bennem a vezetőség és a szakmai stáb. Amióta Szegeden játszom, azóta nyertünk jó pár címet, de nem akarok ennyivel megelégedni. Nagyobb címeket, nagyobb győzelmeket szeretnék még elérni, ez a célom. Az elvárások reálisak, évről évre erősebbek vagyunk, és képesek vagyunk arra, hogy nagy győzelmeket arassunk.

A szlovén válogatott szélső nagyon büszke arra, hogy ilyen patinás csapatban, és ilyen remek közösségben sportolhat.
– Megtiszteltetés ilyen társakkal egy csapatban szerepelni, ez igazi kiváltság számomra. Nekünk van az egyik legjobb szurkolótáborunk Európában, sőt, talán a világon a legjobb. Hihetetlen erőt adnak, és nemcsak akkor vannak mellettünk, amikor nyerünk, hanem akkor is, amikor veszítünk. Ez hihetetlen érzés! Szeretném megköszönni nekik, hogy ilyenek, és bí- zom benne, hogy továbbra is ilyen szeretettel támogatnak bennünket a jövőben is.

A család is remekül érzi magát. Kislánya, Ava egyre nagyobb.
– Már óvodás, rengeteg barátja van, szerencsére nagyon jól el van a többiekkel. Nagyon él- vezi, ha kijöhet egy meccsünkre, és már úgy támogat bennünket, mint ahogyan a szurkolóink teszik.

A koronavírus járvány miatt nem tud a csapat közösen edzeni, nincsenek meccsek.
– Nehéz, nagyon nehéz ez az időszak, mert kicsi a mozgásterünk. Ráadásul nem tudunk azzal foglalkozni, amit szeretünk: kézilabdázni, edzésre járni. Remélem, hogy túl leszünk ezen az időszakon. A szurkolóknak azt üzenem, aki teheti, maradjon otthon, figyeljen a másikra, és akkor hamarosan találkozhatunk a csarnokban.

Mario Sostarics 2016 nyarán igazolt Szegedre. Slovenj Gradecban született 1992. november 25-én. Velenjében kezdte a pályafutást, 2011-ben két idényre a Maribor együttesébe igazolt, majd 2013-ban tért vissza ismét Velenjébe. A 2013-2014-es szezonban mutatkozott be a Bajnokok Logájában, majd Szegedre igazolt. 2018-ban 2021-ig meghosszabbította a klub a szerződését, majd idén 2023-ig sikerült megállapodni a jobbszélsővel.

Magyarországi pályafutása alatt eddig 91 meccset játszott a bajnokságban és a kupában a Szeged színeiben, összesen eddig 358 gólt szerzett. Az idei K&H liga sorozatban az eddig lejátszott meccsek után a legeredményesebb játékos, 17 összecsapáson 113 gólt dobott. A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában eddig 141 gólt szerzett, ezzel a 11. legeredményesebb já- tékos a klub összesített Bajnokok Ligája góllövőlistáján. Az idei kupaszezonban 14 mérkőzé- sen lépett pályára, 26 gólt szerzett és egy alkalommal állították ki két percre.

Forrás: MOL-Pick Szeged honlap / Süli Róbert – Fotó: Dénes Balázs

2020-04-04

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk