Magyarország első a női nemzetek rangsorában

A nők rangsorában Magyarország az első, Oroszország a második helyet foglalja el, mely biz- tosítja számukra a Bajnokok Ligájában egy, az Európa Ligában négy csapat indítását. A harmadik és kilencedik helyre rangsorolt nemzetek – Dánia, Románia, Franciaország, Nor- végia, Montenegró, Németország, Horvátország – a Bajnokok Ligájában egy, az Európa Ligában három nevezési lehetőséget kapnak. Az előző rangsorhoz képest Horvátország a 12. helyről a 9. helyre lépett elő, köszönhetően a HC Podravka Vegeta EHF-kupában és a HC Lokomotiva Zagreb Challenge-kupában való jó szereplésének. Előrébb lépett Finnország és Izland is, ennek kapcsán egy csapatot indíthatnak az Európa Ligában.

A férfiak rangsorának négy első helyét még nem véglegesítették, a pontokat a VELUX EHF Final Four decemberi lezárását követően módosítják. A kölni eredmények azonban nem be- folyásolják közvetlenül a csapatok számát, amelyet az egyes szövetségek neveznek minden versenyre. A két első helyet Németország és Franciaország már biztosította. Ez a Bajnokok Ligájában egy, az Európa Ligában négy helyet garantál 2021/22. évi idényben. A harmadik és a kilencedik helyen lévő nemzetek – Spanyolország, Magyarország, Észak-Macedónia, Len- gyelország, Dánia, Portugália és Horvátország – a Bajnokok Ligájában egy, az Európai Ligá- ban három csapatot indíthatnak.


Nemzetek rangsora – nőiNemzetek rangsora – férfi

 

2020-07-31

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk