Kézilabda kupa

Magyar válogatott beállóval erősített a Ferencváros

Bordás Réka 1997. augusztus 26-án született Karcagon, és tekintve, hogy édes- apja, Bordás József is kézilabdázott, sőt, a férfi kézilabda-válogatott tagjaként világbajnoki ezüstérmesnek és olimpia negyedik helyezettnek vallhatja magát, nem meglepő, hogy Réka is ezt a sportágat választotta. Először Túrkevén vált igazolt játékossá, de tizenöt éves korától Debrecenben nevelkedett, majd egy nyíradonyi kölcsön után itt vált NB I-es kézilabdázóvá.

Az élvonalban először 18 évesen került meccskeretbe, 2018-tól pedig már meg- határozó játékosként számoltak vele. Beállóként és a védelem közepén is egyre stabilabb teljesítmény jellemezte, ennek köszönhette, hogy 2021-ben meghívót kapott a magyar válogatottba, majd a tokiói olimpián is ott lehetett.

A nemzetközi mezőnyben is bemutatkozott: az Európa Liga 2021-2022. évi kiírá- sában egy mérkőzésen lépett pályára, egy gól fűződik a nevéhez, s két alkalom- mal állították ki két percre. A 2022-2023. évi idényben már jobban ment neki a játék a második számú kupában: öt alkalommal kapott játéklehetőséget, 11 gólt jegyeztek fel a neve mellé, egy sárga lapot kapott és négy esetben küldték ki a játékvezetők két percre.

– Szerettem volna szintet lépni, a Bajnokok Ligájában szerepelni, ezért nagyon örültem a Ferencváros megkeresésének, és úgy éreztem, élnem kell a lehető- séggel – mondta Bordás Réka. – Volt szerencsém a Final Fourt a helyszínen megtekinteni, és átélve a hangulatot alig bírtam magammal, az volt bennem, úristen, de jó lenne, ha a pályán tudnék lenni én is, szóval nagyon várom már, hogy kezdjük a közös munkát.”

Forrás: fradi.hu

2023-06-12

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk