Kézilabda kupa

Magyar játékos szerződött a Paris Saint-Germain csapatához

A balkezes játékos 1999. április 1-jén született Nyíregyházán. A sportág alapjaival szülővárosában ismerkedett meg, majd egy szezont játszott a PLER-Budapest együttesében. Tehetségére felfigyeltek a Balaton-partján, melynek következ- tében 2014-ben a Balatonfüredi KSE csapatához szerződött. Tavaly nyáron a jobbátlövő csatlakozott a norvég Elverum Handball gárdájához. Első szezonját a Bajnokok Ligája házi gólkirályaként fejezte be, 15 mérkőzésen 59 gólt szerzett. Ezen felül három alkalommal volt kiállítva két percre.  A 2018. év legjobb ma- gyar junior kézilabdázójának választott Máthé Dominik már két felnőtt világ- bajnokságon vett részt; 2019-ben és 2021-ben. A magyar válogatottban 2019. január 17-én mutatkozott be Svédország ellen. A 33-30-ra elveszített mérkőzésen a magyar csapat egyik legjobbjaként hat gólt lőtt (hármat hétméteresből) és három gólpasszt adott. Idén januárban az egyiptomi világbajnokságon 6 mér- kőzésen lépett pályára (a Zöld-foki Köztársaság elleni találkozó volt a 7. mér- kőzés, melyet utólag töröltek), 31 gólt szerzett (kilencet hétméteresből), két sár- ga lapot kapott és három alkalommal volt kiállítva két percre.

Örömmel várjuk Máthé Dominik érkezését – mondta Jean-Claude Blanc, a Paris Saint-Germain Handball ügyvezető igazgató-helyettese. – Tehetsége ta- gadhatatlan, 22 éve ellenére rengeteg alkalommal bizonyított, akár a Bajnokok Ligájában, akár a legutóbbi világbajnokságon. Alig várjuk, hogy bekerüljön a csapatunkba, és láthassuk, ahogy fejlődik Raul Gonzalez Gutiérez kezei alatt.

Karrierem csúcspontját élem - reagált Máthé Dominik a szerződés aláírása után. – A Paris Saint-Germain csapatához való csatlakozás nagy büszkeséget jelent mind személy szerint, mind a családom számára. Nagyon örülök, hogy ezt a mezt jövő nyártól viselhetem, és a nevemet ennek a legendás klubnak a történelmébe beírhatom. Azért jövök Párizsba, hogy tovább fejlődjek egy kiváló edző és a topjátékosok mellett, de mindenekelőtt azért, hogy trófeákat nyerjek.

2021-06-25

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk