Kézilabda kupa

Magabiztos siófoki győzelem a Mosonmagyaróvár ellen

Hamar, már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést a Siófok, igaz 8-6-os állásig Hajtai Vanessza és Tóth Eszter találataival jól tartotta magát az MKC. Védekezésben a Balaton-parti alapcsapat szinte végig stabilnak bizonyult, ezt jól tükrözte az első játékrészben kapott mindössze kilenc gól (15-9).

A második félidőben az összeszokott siófoki alapcsapat megbontása után voltak problémák a védekezésben, a második játékrész felénél már ugyanannyi kapott gólnál jártak, mint az első végén (23-18). A hajrában aztán támadásban és védekezésben is elfáradtak a Mosonma- gyaróvár játékosai, ezt kihasználva Bent Dahl tanítványai több ízben is gyors indításokból szereztek könnyed akciógólokat, és növelték végül tíz fölé a két csapat közötti különbséget (32-21).

Bent Dahl vezetőedző: „Nagyon jó érzés volt öt hónap után újra pályán látni a csapatot. Bennem is volt egy kis drukk, de amikor elkezdődött a mérkőzés, ez az érzés egyből meg- szűnt. Tetszett, amit láttam, de még nagyon az út elején járunk. A taktikai elemekkel eddig keveset tudtunk foglalkozni, de ettől függetlenül voltak jó periódusaink, főként védekezés- ben. A sok hiba és pontatlanság ilyenkor még normális, a lényeg, hogy a lányok újra élvez- hették a kézilabdát. Jó kezdése volt ez ennek a szezonnak. Holnaptól újra edzünk, aztán hét- főn jöhet egy újabb mérkőzés.”

Forrás: Siófoki KC honlap

2020-08-05

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk