Kézilabda kupa

Luka Sztepancsics 2024-ig szerződést hosszabbított Szegeden

Luka Sztepancsics a festőien szép tengerparti városban, a horvátországi Pulában látta meg a napvilágot 1990. november 20-án. 203 centiméter magas, jobbátlövő pozícióban szerepel. 2010-ben a horvát rekordbajnok HC PPD Zagreb csapatában indult profi karrierje. 2016-ban igazolt Párizsba, a Paris Saint-Germain együtteséhez. Három év után hagyta el a francia csa- patot, és tavaly nyáron érkezett Szegedre. Érdekesség, hogy eddig csak kék színű csapatban szerepelt. Az NB I-ben eddig 13 meccsen lépett pályára, és 40 gólt szerzett. A Bajnokok Ligájában 10 összecsapáson 25 találatot jegyzett. Nős, egy fiúgyermek, Jakov édesapja.

Nagy öröm számomra, hogy ilyen hosszú távra tervezhetek Szegeden, ahol a családommal remekül érezzük magunkat. Itt mindenki imádja a kézilabdát, hihetetlen légkör veszi körül a klubot, nagyszerű érzés ehhez a közösséghez tartozni. Komoly célokért küzdünk, és ezeknek az elérésében szeretnék tevékeny szerepet vállalni. Egyre közelebb a felkészülés kezdete, amit nagyon várok, mert mindenki, a csapattársak, a szurkolók nagyon hiányoznak – nyilat- kozta Luka Sztepancsics a szerződés aláírása után.

– 2019-ben érkezett hozzánk, akkor kétéves megállapodást írtunk alá Luka Sztepancsiccsal. Horvát játékosunk nagy erőssége csapatunknak, éppen ezért további három évvel meghosz- szabbítottuk szerződését, amely így 2024. június 30-ig szól. Egy nagyon jó szellemiségű, kivá- ló sportolót ismertünk meg benne. Célunk nem változott: az álmainkat továbbra is szeretnénk megvalósítani – nyilatkozta a MOL-Pick Szeged elnöke, dr. Szűcs Ernő Péter.

Forrás: MOL-Pick Szeged honlap / Süli Róbert – Fotó: Sólya Eliza

2020-06-12

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk