Kézilabda kupa

Lengyel válogatott kapus a Kék Tigriseknél

Újabb játékossal bővült Vladan Matics mester kerete. Piotr Wyszomirski az elmúlt majd’ négy esztendőt a Budesligában töltötte. Annak a Lemgonak volt a kapusa, ahol egykor a tata- bányai klub elnöke, Marosi László – még kézilabdázóként – futott be szép karriert.

Wyszomirski egy rutinos, 32 éves, világbajnoki bronzérmes kiváló kapus – emelte ki Marosi László. – Három évre kötelezte el magát hozzánk. Úgy gondoljuk, hogy ő is igazi erőssége lehet átalakuló együttesünknek és remek párost alkotnak majd a kapuban Bartucz Lacival…

A 193 centis hálóőr 2009 óta tagja a hazája nemzeti együttesének. 2010-ben a lengyel válogatottal az Európa-bajnokságon a negyedik helyet szerezte meg. Wyszomirski eddig leg- nagyobb sikerét a 2015-ös katari világbajnokságon érte el, ahol világbajnoki bronzérmes lett. Ezt követően részt vett a 2016-os riói olimpián is.

A varsói születésű kapus első profi szerződését – 2007-ben – a Pulawytól kapta. 2012-ben mutatkozott be először a magyar pontvadászatban, a Csurgó gárdáját erősítette. 2014-ben aztán Szegedre igazolt, majd két évvel később – 2016-ban – már a német élvonalban sze- repelt egészen mostanáig.

Piotr Wyszomirski érkezésével immár hatra nőtt a Kék Tigrisekhez újonnan igazolt játékosok  száma. Egyre inkább úgy tűnik, kezd kialakulni az a csapat, amelyik az új szezonban is harcba szállhat a dobogós helyezésekért.

Forrás: Grundfos Tatabánya KC honlap

2020-05-15

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk