Kézilabda kupa

Lékai Máté: Nem lehet az edzőnk nyakába varrni mindent!

A magyar rekordbajnok kézilabdaklub, a Telekom Veszprém csupán egyetlen lépésre van attól, hogy kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája kölni négyes döntő- jébe. Ez a lépés ugyanakkor igencsak emberpróbáló feladatnak ígérkezik, hi- szen a bakonyiak múlt csütörtökön négygólos vereséget szenvedtek a francia Nantes otthonában a legrangosabb sorozat negyeddöntőjének első párharca alkalmával.

„A mérkőzés első perceiben még minden renden zajlott: megfelelően hasz- náltuk ki támadásban az adódó lehetőségeinket, a védekezésünk szintén jól muzsikált. Nem sokkal ezt követően azonban gödörbe léptünk, ahonnan nem tudtunk kimászni. Átvette az irányítást a házigazda, mi pedig a saját csap- dánk fogságában ragadtunk. Folyamatosan szaladtunk az eredmény után. Fájó kimondani, de ránk nézve hízelgő volt a négygólos különbség”

 – reagált lapunk megkeresésére a veszprémiek irányítója, Lékai Máté. A csa- patkapitány emlékeztetett, tisztában voltak azzal, hogy a francia ezüstérmes jó erőt képvisel, hiszen az említett riválisnak idegenbeli környezetben sikerült meg- viccelnie mások mellett a német Kielt, valamint a lengyel Kielcét. Lékai hang- súlyozta, nem törtek meg, tanultak a hibáikból, amelyeket a csütörtöki, hazai visszavágón a javukra fordítanának.

„A Veszprém Arénában játszani különleges, szinte leírhatatlan érzés. Főleg, ha a szurkolóink is velünk lehetnek. Csütörtökön este immár együttes erővel har- colhatjuk ki a továbbjutást, amelynek érdekében rengeteget dolgoztunk. Precízebben kell majd kézilabdáznunk, védekezésben pedig magabiztosabb- nak kell majd lennünk. Nem beszélve az iramról, amelyből egy pillanatra sem vehetünk vissza. Bár a drukkereink előtt úgy vélem, ezzel nem lesz gond.”

A csapatkapitány hozzátette, véleménye szerint a továbbjutás sorsa a kapustel- jesítménytől is kőkeményen függni fog. Saját hálóőreik mellett a Nantes por- tását, Emil Nielsent is méltatta. Lékai úgy fogalmazott, a dán kapus a fiata- labb korosztályt tekintve a világ egyik legjobbja. Hangsúlyozta a kulcs az lesz, hogy olyan helyzetek tudjanak kialakítani, amelyben Nielssennek a legkevesebb esélye van a hárításokra.

Arról kérdezve Mátét, hogyan fogadta a csapat a múlt heti váratlan vereséget követően a szurkolók közösségi médiában való felháborodását, a spanyol vezetőedző, David Davis okolását, a csapatkapitány őszinte választ adott. El- mondta, mivel rajta kívül csak Ligetvári Patrik magyar játékos a gárdában, az említett visszhangok általában rajtuk csattannak. Nyomatékosította, nem lehet mindent a tréner nyakába varrni.

„Ahogy a sikereket, úgy a kudarcokat is közösen okozzuk, vagy éppen éljük át. Nem egyéntől, hanem csapattól függnek az elért eredmények. Csakis egymást támogatva juthatunk be a négyes döntőbe, amelynek a kapujában állunk. Szükségünk lesz a szurkolóinkra, akiknek a támogató erejük sokszor győztes gólokat jelentenek. Nem utolsósorban szeretném hangsúlyozni, hi- szünk az edzőnkben! Ha nem így lenne, már  régen kiestünk volna a sorozat- ból!”

 – zárta a beszélgetést a Telekom Veszprém csapatkapitánya, az irányító Lékai Máté.

Forrás: vehir.hu / Simon Dani – Fotó: Vörös Dávid

2021-05-19

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk