Kézilabda kupa

Kudor Kitti: A lányok beleálltak a munkába!

Kudor Kitti számára különleges volt ez a bő másfél hét, hiszen eddig utánpótlás- csapatokkal dolgozott, most debütált a felnőttek mellett, egy olyan keretnél, mely egy részével még játszott egy csapatban.

Tartalmas volt a felkészülés eddigi része, s bár az elején izgultam, jól éreztem magam és ez edzésről edzésre egyre jobb lesz – mesél Kitti a kezdésről. – Kifejezetten élvezem a munkát, különösen, hogy Köstner Vilmos egész edzésrészeket bíz rám. Vili bá egyébként is mindenben segít, bármilyen kérdéssel, kéréssel fordulhatok hozzá. Könnyíti a közös mun- kánkat, hogy sok éven át voltam a játékosa, s amikor már tapasztaltabb lettem a pályán, én voltan a jobb keze, sokszor megbeszélt velem taktikai dolgokat. Most is partnerként kezel, érdekli a véleményem. Mindketten jót mosolyogtunk, amikor az egyik edzésen, egy labdás csoportos részt vezényeltem, s odajött, hogy a füzetében megmutassa, milyen gyakorlat len- ne a jó következőként. Mutattam, hogy az én füzetemben ugyanez a gyakorlat szerepel. Egyébként nem semmi, hogy mentálisan mennyire fitt, mennyire pörög az edzéseken. Nekem csak részfeladataim vannak, mégis érzem magamon, hogy estére elfáradok, ő pedig bírja!

Feltűnt, hogy a másodedző továbbra is magázza kollégáját.

Megittuk a pertut Vili bával, de egyelőre nem áll rám a szám a tegeződésre – reagál fel- vetésünkre Kitti. – Talán majd idővel sikerül ez is.

Ennyi edzés után már látni lehet, hogy ebben a minden szempontból speciális helyzetben milyen állapotban van a csapat?

Az feltűnt, hogy alap állóképességben jók a lányok – mondja Kudor Kitti. – Úgy érzem ebben szerepet játszik, hogy a karantén időszakban jó programot kaptak, s azt becsülettel végre is hajtották. Sokat számíthat az is, hogy a nyári szünet előtt néhány hetet együtt tu- dott gyakorolni a keret, ez akkor is fontos, ha abban a periódusban nem voltak teljes érté- kűek az edzések. Az is egyértelműen látszik, hogy milyen sok termi edzést hagytak ki, illetve nagyon régen nem játszottak meccset. Mindez észlelhető a lövések minőségében, a cselek dinamikájában, abban, hogy nem érzik a védőtől való távolságot. De ez ebben a helyzetben teljesen normális, s szerintem olyan, mint a biciklizés: ha egyszer megtanultad benned van, csak idő kell hozzá, hogy megfelelő minőségben jöjjön elő! A legfontosabb pedig, hogy min- denki beleállt a munkába, egyben van a csapat, remek a hangulat, jó a közösség.

Kitti beszélt a folytatásról, hiszen a rávezető másfél hét után most vár a csapatra a nyár legkeményebb része.

– A héten még itthon dolgozunk, pénteken pedig jön az első felkészülési mérkőzés, a Békéscsaba ellen – beszél a közeli jövőről Kitti. – Vasárnap aztán elutazunk Balatonboglárra, ahol a felkészülés legintenzívebb időszaka vár a csapatra a NEKA komplexumában. Itt fogják megkapni a lányok a csúcsterhelést, s az edzések mellett három tesztmeccs is szerepel a programban, sorrendben a Fradi, a Győr és a Dunaújváros ellen.

Forrás: DVSC SCHAEFFLE / B. A.

2020-07-21

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk