Kézilabda kupa

Kubatov Gábor: A női kézilabda a második helyen

Női kézilabdában mi a célkitűzés? A Győrrel nem könnyű versenyezni, marad az a vonal, hogy a magyar játékosokra építenek?

Tíz magyar válogatottunk van, én pedig elsősorban magyar vagyok, és csak utána ferenc- városi. Abban a kérdésben egy követ fújunk a szövetség elnökével, Kocsis Mátéval, hogy a magyar válogatott játékosoknak valahol játszaniuk kell. A Győrben nem tudnak. Mi viszont próbáljuk szem előtt tartani ezt a fajta felelősséget, hogy a magyarok lehetőséget kapjanak, és melléjük jöhet néhány külföldi.

Nerea Pena miért ment el? Ő is volt akkora kedvenc a szurkolóknál, mint Böde.

Ezt tőle kéne megkérdezni, azt nem tudom, milyen feltételeket ajánlott neki a Siófok.

A sportági hierarchia hogy néz ki költségvetés tekintetében?

A futball van az első helyen, a női kézilabda a másodikon, aztán a vízilabda, majd a jégko- rong következik.

A női kéziseknél mennyi a költségvetés?

Jóval egy milliárd forint alatt van. A Győré ennek minimum a triplája.

Mi van akkor, ha a klub már évek óta építget egy fiatal magyar tehetséget, erre jön egy másik csapat és jobb feltételekkel csábítja? Elengedik?

Ha olyan helyzet van, végül úgyis elmegy.

Kézilabdában nincs kimondva, hogy a Győrnek nem adunk el játékost?

Törekszünk arra, hogy a riválisokat ne erősítsük, de korábban nem tudtuk megtartani Tomori Zsuzsannát, most pedig Pena esetében jártunk ugyanígy, és említhetem még a junior világ- bajnok Faluvégi Dorottyát, aki a Győrt választotta. Tomori a távozása előtt azt mondta, sze- retne Bajnokok Ligáját nyerni, erre nehéz olyant mondani, ami után mégis marad egy játé- kos.

Elek Gábor hosszú ideje irányítja a kézicsapatot, de a futballban sem jellemző, hogy gyakran váltogatnák az edzőket. Honnan ez a türelem?

Ha tudnák, hogy időnként mi játszódik le bennem, nem gondolnának türelmesnek. Ez lélek- tan kérdése, a klubmenedzsmentek gyakran azért bocsátják el az edzőt, mert a közönség ré- széről óriási a nyomás rajtuk.

Doll nem pont emiatt lett elküldve?

Ha öt év után távozik valaki, akkor nem lehet mondani, hogy a szurkolói nyomásnak engedel- meskedtem. Öt évig kitartottunk mellette. Szerintem nem lehet indulatból irányítani egy klu- bot, és nem kell félni attól, hogy a szurkolók néha ostobának tartanak, ha kitartasz egy edző mellett. Ide nem csak szimplán edzőket, társakat is keresünk, Elek Gábornak az édesanyja a klubban kézilabdázott, édesapja zseniális ember volt, róla neveztük el a kézilabda csarnokot. A Fradi ugyanis nem pusztán egy sportklub, hanem, ahogy azt emlegetni szokták, egy nagy család, és mi ennek szellemében végezzük a munkánkat, mert a Ferencváros mindannyiunk közös szenvedélye.

Forrás: 24.hu – Dajka Balázs / Kálnoki Kiss Attila – Fotó: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

2019-07-02

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk