Kézilabda kupa

 

Köszönjük, Csurgói KK!

A Csurgói Kézilabda Klub ékes bizonyítékát adta annak, hogy a hazai élcsapatok által alkotott kézilabdás közösség egyik legfőbb közös értéke a sportszerűség. Csurgói barátaink azzal, hogy felajánlották az EHF-kupában való szereplés jogát nagyon nemes gesztust gyakoroltak.

Köszönjük a klubnak, köszönöm neked, Elnök úr!

Hosszú évek óta érezhető a két egyesület hasonló értékrendéből fakadó tisztelet és kölcsönös sportszakmai elismerés, de a napokban megtett felajánlással még inkább közös platformra került a két sportszervezet. Köztudott, hogy sportpályán születhetnek barátságok, akár az egymás ellen küzdő sportolók között is, így hát miért ne alakulhatna ki egyesületek között is tiszta és őszinte tisztelet? Ennél lényegesen többet ért el a Csurgói vezetőség. Meggyő- ződésünk, hogy a csurgói csapat elnyerte az összes gyöngyösi és velünk szimpatizáló szurkoló szívét és támogatását, ami hosszú ideig elkíséri csapatukat a hazai és reményeink szerint nemzetközi megmérettetéseken is.

A nemzetközi indulás lehetősége azonban összetett kérdés. Amennyiben a hazai szövetségtől felkérést kapna egyesületünk a nemzetközi szereplésre, ebben a pillanatban nem tudnák határozott igennel felelni. Nem ismerjük még az Európai Kézilabda Szövetség részletes döntését a nemzetközi kupasorozatok elindításáról, és most még azt is lehetetlen megjósolni, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásai milyen mértékben érintik a klubok gazdál- kodását.

Szeretném újból megerősíteni, hogy a bajnokság lezárása helyes döntés volt, és azt is elis- merjük, hogy lehetetlen minden fél számára igazságosnak vélt döntést hozni. Nagy örömünkre szolgál, hogy a klubok az egyéni érdekeiken felülemelkedve képesek a sportért áldozatokat hozni.

A fentiek figyelembevételével mi is kijelentjük, hogy az U23-as csapatunkat jövőre vissza- léptetjük, ezzel megteremtve a lehetőséget a feljutást kiharcoló csapatnak, hogy magasabb osztályban méresse meg magát.

A világ sportszereplői, szurkolói nehéz helyzetben vannak. Az egészségvédelmi törekvések mindent felülírnak, és ez így helyes. Nincs fontosabb az emberéletek megóvásánál, ezért a bajnokságok szüneteltetésével teljes mértékben egyetértünk, és a magunk eszközeivel min- dent megteszünk annak érdekében, hogy lassítsuk a világjárvány terjedését.
Minden kézilabdabarátnak kitartást és jó egészséget kívánunk!

Nagy Attila
elnök
Gyöngyösi Kézilabda Klub

2020-04-13

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk