Kézilabda kupa

Könnyed szegedi győzelem a Dabas ellen

MOL-Pick Szeged – Dabasi KC VSE 38–25 (18–7)

Felkészülési mérkőzés. Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött.

Vezette: Nagy F., Túroczi.

MOL-Pick Szeged: Mikler – Sostarics 4/1, Kaspárek 5, Henigman 3, Mackovsek 4, Källman 5. Csere: Alilovics (kapus), Bombacs 2, Rosta 8, Zsitnyikov 2, Radivojevics 3/1, Bajusz 1, Fekete D. 1, Hegedűs P. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Dabasi KC VSE: Holló – Tóth Á. 1, Kurucz 4/2, Török 4, Koller 2, Laurinyecz 2, Ács 5. Csere: Podoba (kapus), Szöllősi Sz., Antal Sz. 1, Hajdú, Kiss P. 3, Garajszki 2, Győrvári 1. Vezetőedző: Tomori Győző.

Hétméteres: 3/3, illetve 3/2.

Kiállítás: 4, illetve 0 perc.

A hazai csapatban voltak hiányzók. Bodó Richárd betegeskedett, fájt a torka, így ő nem játszott, de már edz, s minden esélye megvan, hogy szombaton ott legyen a pályán. Bánhidi Bence, Stefán Sigurmannsson és Luka Stepancsics is megérezte a kőkemény felkészülést, s kisebb sérülés miatt kihagyták a mérkő- zést, így több fiatal (Kecskés, Bajusz, Fekete D., Hegedűs P.) is a keretbe került. A Dabas alaposan átalakult, megfiatalodott.

Mario Sostarics szerezte az idény első szegedi gólját. Azt elmúlt szezon legered- ményesebb NB I-es gólvágója hetesből volt eredményes. Ezután a szegedi kapitány percei következtek, Jonas Källman járt az élen a gólszerzésben. Mikler Roland fogott rendesen, így egyre nagyobb lett a távolság a két csapat között. Rosta Miklóst rendesen kiszolgálták a társak, így a válogatott beállós is termelte a gólokat. Nem kellett sokat várni Borut Mackovsek első szegedi dugójára sem, a szlovén légiós egy remek átlövés találattal köszönt be Holló kapujába. Mikler továbbra is biztosan védett, így a félidő végére 11 gólosra nőtt a hazaiak elő- nye (18-7).

Jonas Källman góljával indult a második harminc perc. A félidő első fele nem a védekezésről szólt, potyogtak a gólok rendesen. Bogdan Radivojevics is elkapta a fonalat, Stanislav Kaspáreknek pedig ültek a bombái. Az 50. percben már 32-17 volt a kékek javára. Pastor mester időt kért, jött is két Sostarics által szerzett gól, majd a fiatal Fekete Dániel is betalált. A hajrában minden szegedi játékos szerepet kapott, így kivehette a részét a nagyarányú győzelemből (38-25).

Forrás: MOL-Pick Szeged honlap / Süli Róbert – Fotó: Sólya Eliza

2020-08-12

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk