Kézilabda kupa

Klasszis irányítóval erősít a Ferencváros női kézilabdacsapata

A zöld-fehérek keretéhez 2022 nyarán csatlakozik a nemzetközi szinten jegyzett, a Bajnokok Ligája történetének összesített góllövőlistáján 889 találattal harmadik helyen álló Andrea Lekics. A szerb nemzetiségű játékos Belgrádban született, és tizenkilencéves koráig szülővárosa csapatában szerepelt. Egy évet töltött a horvát Knjaz Milos csapatánál, majd a Krim Ljubljana együtteséből robbant be a nemzetközi kézilabdázás világába. A szlovén fővárosból Győrbe tette át a székhelyét, majd egy Bajnokok Ligája-győzelem után az igazi szupercsapatot építő Vardar Szkopjéhoz szerződött. Az északmacedón csapat szétesése után a CSM Bucuresti gárdáját kettő, a Buducsnosz BEMAX együttesét pedig egy éven át erősítette.  A jelenleg futó idényben pedig az RK Krim Mercator játékosa. A Bajnokok Ligájában 15 mérkőzésen lépett pályára, 40 gólt dobott (ötöt a jöven-dő csapatának), egy sárga lapot kapott és a két alkalommal volt kiállítva két percre.

 – Nagyon várom már, hogy csatlakozhassak a zöld-fehér családhoz – mondta Andrea Lekics. – A Ferencváros neve egyet jelent a tradíciókkal, Európa egyik legnagyobb kézilabdaklubja, elképesztő szurkolótáborral, szóval nagyon jó lesz itt játszani. A klubnál mindenki úgy gondolkodik, ahogyan én is: szeretnénk minden meccset megnyerni a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, a célom, hogy trófeákat nyerjek a csapattal. Jó néhányszor játszhattam már a Fradi ellen, szinte mindig telt ház előtt és fantasztikus hangulatban, és őszintén mondhatom, hogy nagy öröm, amikor ilyen közegben léphetsz pályára. Amikor nemrég a jelenlegi csapatommal a Fradi ellen játszottunk, akkor már tudtam, hogy nyáron csatlakozom majd a kerethez, és így még különlegesebb volt ját- szani, jó érzés volt, hogy jövőre már a része lehetek a klubnak. Nagyon motivált vagyok, bízom benne, hogy jövőre még jobbak leszünk, és nagy sikereket érünk el.

Forrás:
fradi.hu – Fotó: europamester.dk

2022-04-28

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk