Kézilabda kupa

Kisorsolták az egyiptomi férfi világbajnokság csoportbeosztását

Férfi világbajnokság, Egyiptom, 2021. január 13-31.

A-csoport:
Németország, Magyarország, Uruguay, Zöld-foki szigetek

B-csoport:
Spanyolország, Tunézia, Brazília, Lengyelország

C-csoport:
Horvátország, Katar, Japán, Angola

D-csoport:
Dánia, Argentína, Bahrein, Kongói DK

E-csoport:
Norvégia, Ausztria, Franciaország, Észak-Amerika csapata
a kontinentális selejtezőből

F-csoport:
Portugália, Algéria, Izland, Marokkó

G-csoport:
Svédország, Egyiptom, Csehország, Dél-Amerika csapata
a kontinentális selejtezőből

H-csoport:
Szlovénia, Fehéroroszország, Dél-Korea, Oroszország


A kiemelés alapján az első kalapba a világbajnoki címvédő Dánia és a leg- utóbbi Európa-bajnokság 1-7. helyezett csapatai kerültek. Franciaország az Európa-bajnokság 14. helye miatt került a 3. kalapba, míg Oroszország és Len- gyelország az Európa-bajnokságról nem jutott ki a világbajnokságra, szabad- kártyát kaptak, így automatikusan a 4. kalapba sorolták be a két együttest.

A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe. A középdöntő- ben négy hatos csoportban játszanak a résztvevők (I. csoport: A-B csoportok továbbjutói, II. csoport: C-D csoportok továbbjutói, III. csoport: E-F csoportok továbbjutói, IV. csoport: G-H csoportok továbbjutói). A középdöntő csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

A világbajnokság tervezett helyszínei: Alexandria, Kairó, Gíza, Új főváros (Egyip- tom mesterségesen létrehozott új adminisztratív fővárosa).

Gulyás István szövetségi kapitány:Egyelőre nehéz megmondani, mi lesz a helyzet a világban és a kézilabdázásban a jövő év elején, és hogy milyen formában kerülhet sorra a világbajnokság, de a magyar bajnokság szerencsére elkezdődhetett, úgy készülünk a világbajnokság kapcsán, hogy igyekszünk kizár- ni a külső körülményeket. Sokkal erősebb csoportba is kerülhettünk volna, és mivel három együttes jut tovább, talán a középdöntőben is gondolkozhatunk, hiszen egyértelműen az idei Európa-bajnokságból kell kiindulnunk és tovább lépnünk. Németországot jól ismerjük, rendkívül erős válogatottal bír, Uruguay sem lebecsülendő, igaz, sem velük, sem a Zöld-foki szigetek ellen még nem ját- szott a magyar férfi válogatott. Bízunk a továbbjutásban, ha ez sikerül, a közép- döntőben már rendkívül erős csapatokkal találkozhatunk.

Forrás: MKSZ – Fotó: Kovács Bálint / vehirsport.hu

2020-09-05

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk